Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Tidsbegränsade jobb och anställningstrygghet

  • Adel Daoud forskar i Cambridge om barns hälsa

  • Tidsbegränsade jobb och anställningstrygghet

Välkomna till Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Vid institutionen bedrivs forskning, utbildning och samverkan inom en rad områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetsliv, välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också omfattande åtaganden på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata näringslivet och offentlig sektor.

Forskare förklarar: Tidsbegränsade anställningar

Professor Tomas Berglund berättar om utvecklingen av tidsbegränsade anställningar och svårigheten att få ett fast jobb. Han slår också hål på myten om att unga inte vill ha en fast anställning.

Studerandeexpeditionen

Studerandeexpeditionen har öppet:
Måndag: 13.00 - 15.00
Tisdag - Torsdag: 9.00 - 12.00
Kontakt: student@socav.gu.se
OBS! Expeditionen är stängd torsdagen den 16/11.

Ny bok om attraktiva arbetsplatser för chefer

I början av december ger Springer förlag ut boken ”Understanding Attractive Work in a Globalized World”. Den är ett delresultat av ett mångårigt forskningsprojekt med Indien. Projektet har undersökt vilka faktorer som gör att chefer upplever sin arbetsplats som attraktiv, dvs att de känner ett engagemang i sin organisation och väljer att stanna kvar på sina arbeten. Studier har gjorts på indiska och svenska organisationer.

Författarna fr v Urmi Biswas, Annika Härenstam, Anders Pousette och Karin Allard

Huvudförfattare till boken är Karin Allard från Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Anders Pousette från Psykologiska institutionen, Annika Härenstam som numera verkar vid Psykologiska institutionen Stockholms universitet (tidigare Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet) och Urmi Biswas från The MS University of Baroda i Indien. De har samarbetat med Birgitta Jordansson, Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap som skrivit ett fördjupande kapitel om jämställdhet i akademin.

Etiska värden som jämställdhet och CSR viktigt

Vad tycker chefer gör en arbetsplats attraktiv? Forskarna har undersökt två organisatoriska värden; CSR (Corporate Social Responsibility) och jämställdhet. Om organisationer arbetar med den här typen av etiska värden på ett trovärdigt sätt, och om etiska värden kännetecknar organisationen så upplever chefer sin arbetsplats som mer attraktiv och presterar även bättre.

– Vi har funnit tydliga samband mellan chefernas upplevelse av att arbeta på en attraktiv arbetsplats och organisationers etiska organisatoriska värden i alla fyra sektorer i både i Sverige och i Indien, säger Karin Allard.

Författarna har genomfört intervjuer med chefer och HR-chefer samt gjort enkätundersökningar i svenska och indiska företag och organisationer. De har studerat företag i tillverkningsindustrin, IT-branschen, sjukvårdsorganisationer och universitet.

Employer branding

Ett annat begrepp som är aktuellt i samman-hanget är Employer branding.
– Employer branding handlar om organisa-tionernas arbetsgivarvarumärke. Man kan säga att vi undersökt detta med ett inifrånperspektiv genom att vi har studerat chefer som redan jobbar i organisationerna och företagen. Vi har undersökt i vilken utsträckning som cheferna uppfattar att CSR och jämställhet finns närvarande i organisationerna.

Skilda kulturer gav metodutveckling

Boken riktar sig till yrkesverksamma chefer och personer som arbetar med HR-frågor, men också till forskare och studenter. Att göra jämförande studier i så vitt skilda kulturer som den svenska och indiska ställde forskarna inför många utmaningar.

– Vi fick göra en hel del förstudier för att utveckla våra metoder innan vi hittade ett tillvägagångssätt som fungerade och därför har vi skrivit ett speciellt metodkapitel om detta.

Boken ”Understanding Attractive Work in a Globalized World” kommer ut på Springer förlag i början av december och finns att beställa på

https://www.bokus.com/bok/9789811061318/understanding-attractive-work-in-a-globalized-world/

 

 

Patrik Vulkans avhandling prisas

Patrik Vulkan, tillsammans med Carlo Michael Knotz från Lunds universitet, har tilldelats Arbetslöshetskassornas samarbetsorganisation forskningspris för bästa avhandling.

Förutom ära och blommor delar pristagarna på 75 000 kr i prispengar.
Motiveringen till Patriks del av priset lyder:
"Patrik Vulkan har tilldelats SO:s forskningspris för sin avhandling ”The Microfoundtions for Flexicurity. Employee well-being and attitudes to labour market policy i an Swedish and Nordic welfare state setting”. Patrik Vulkan har ingåendestuderat löntagarsidans syn I här relevanta frågor och har I samarbete med arbetskraftsundersökningar (AKU) gjort en omfattande postenkät I ämnet. I sin avhandling har Patrik Vulkan gjort en viktig insats på arbetsmarknadspolitikens område genom sin klargörande analys av anställdas inställning i tidigare obeaktade centrala frågor."
 

Have a look at Göteborg

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720
405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (Klicka för karta)

Telefon:
031-786 0000
Fax:
031-786 4764

Belönad för bästa masteruppsats

Uppskattning från arbetsgivaren, utvecklingsmöjligheter och att arbeta på en attraktiv arbetsplats. Det är faktorer påverkar hur socialsekreterare trivs på jobbet, enligt en masteruppsats av Helena Håkansson. Uppsatsen belönas nu med Visions Socionomstipendium.

Läs hela artikeln här

Styra och leda framtidens välfärd 2018, 9-10 jan 2018

En konferens för ledande politiker och tjänstemän i kommuner och landsting.

Drama Boreale 2018

Nordisk dramakonferens 6-10 augusti 2018

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2015-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?