Birgitta Jordansson, docentföreläsning

Brigitta Jordansson håller sin docentföreläsning den 7 september på temat ”Genus i samhälle och organisation”.

Birgitta är ursprungligen historiker och disputerade med avhandlingen ”Den goda människan i Göteborg. Genus och fattigvårdspolitik i det borgerliga samhällets framväxt”. Hon har under många år arbetat på såväl Institutionen för arbetsvetenskap och Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Perspektivet från avhandlingen finns kvar även om fokus delvis har ändrats.

Under senare år har hon främst studerat akademin som organisation ur ett genusperspektiv. Hon har dessutom, tillsammans med Linda Lane från Institutionen för socialt arbete, skrivit om begreppet arbete.

- Jag har intresserat mig mycket för begreppet ”Arbete” och hur man kan se på detta med ”genusglasögon”. Det är intressant att se utvecklingen från industrisamhällets framväxt och fram till våra dagar. Hur detta påverkat synen på kvinnors arbete men också vad det betyder för jämställdhetspolitiken.

Docentföreläsningen äger rum den torsdagen den 7 september klockan 15.00 i K001 (ingång från Pilgatan 19) vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2017-08-24