Miljonregn över institutionen

I Fortes senaste ansökningsomgång var institutionens forskare mycket framgångsrika. Av de 14 projekt som tillföll Göteborgs universitet finns fyra på SOCAV. Den samhällsvetenskapliga fakulteten i stort var också framgångsrik.

Thomas Jordan fick medel till projektet ”Lokala initiativ för integration genom interkulturellt brobygge: En jämförande analys av förändringsteorier i lokala integrationsprojekt.” Forte finansierade projektet med 1,6 miljoner och projekttiden stäcker sig mellan 2017 – 2019. I projektet ingår även Pia Andersson från institutionen och Björn Andersson på Institutionen för socialt arbete.

Helene Peterson och Birgitta Jordanssons projekt ”Översätta politik till praktik: Organisatoriska och diskursiva ramar för jämställdhetsintegrering i akademin” fick 3,2 miljoner. Projekttiden är 2017 – 2019.

Mattias Wahlström fick sammanlagt 2,7 miljoner för projektet ”Samverkan och konflikt kring åtgärder mot våldsbejakande extremism”. I projektgruppen ingår Magnus Wennerhag, Södertörns högskola och Jan Jämte Örebro universitet. Projektet pågår mellan 2017 och 2020.

Bertil Rolandsson och Micael Björk fick sammanlagt 3,5 miljoner för projektet ”Bortom NPM? Om professionell diskretion i den nya polismyndigheten”. Projekttiden är 2017-2019.

Lotta Dellve är med på en ansökan från KTH i Stockholm, ”Hur intention att sluta och personalomsättning prediceras av och interagerar med organisatoriska krav och resurser, arbetsengagemang och hälsa”, projektledare Andrea Eriksson. Projekttiden 2017-2020.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2016-10-05