Hunnit mer flera utbildningar och anställningar

Sandra Schriefer har börjat på institutionen, hon är ny utbildningsadministratör och kommer främst att arbeta med schemaläggning, GUL-support och med introduktionen av Ladok 3.
- Jag började på Göteborgs universitet 2009 som student och sedan dess har jag både läst många kurser och haft fler jobb.
Hon hinner också med ett antal böcker och några goda folköl.

Om vi börjar med studierna så blev det en rad olika inriktningar; globala studier, engelska, medie- och kommunikationsvetenskap och några juristkurser.
- Det var i samband med att jag läste juridik som jag började jobba på Servicecenter Haga vid terminsstarterna. Sedan blev det andra jobb, bland annat i receptionen på Rosenlundsgatan där en stor det av den gemensamma förvaltningen sitter.
På så sätt fick Sandra tillfälle att se hur olika delar av universitetet fungerar. Ytterligare kunskap fick hon när hon var vice ordförande i Göta studentkår, med ansvar för utbildningsfrågor.
- Jag satt i olika nämnder, bland annat disciplinnämnden, och jag känner nu att all denna erfarenhet som jag har fått från olika delar av universitetet är till nytta för mitt nuvarande jobb.

Schemaläggning

Efter ett antal veckor på institutionen har hon börjat bli varm i kläderna och trivs, det är en bra känsla på arbetsplatsen känner hon. Det är mycket att sätta sig in i och i april kommer det första elddopet.
- Den 18 april skall alla önskemål om schematider vara inlämnade och sedan skall jag sitta i två veckor för att pussla ihop höstens schema. Ambitionen är givetvis att lärarnas önskemål skall bli tillgodosedda.
En annan stor arbetsuppgift är att vara GUL-administratör på institutionen. Det finns en funktionsmail, GUL@socav.gu.se som flera administratörer hjälps åt att kolla.

Nya Ladok3

Trots att hon är relativt nyanställd är hon tillsammans med Carina Malmberg ansvarig
för införandet av den nya versionen av Ladok, Ladok3. Då är det meningen att lärarna själva kan gå in i systemet och rapportera in betyg.
- Vi kommer att skicka ut information, ha utbildningar och en testperiod innan vi kör igång för fullt så det kommer att gå fint.

Nämndeman

Sandra kommer att vara tjänstledig var tredje onsdag, då har hon ett förtroendeuppdrag.
- Jag är aktiv i FI (Feministiskt initiativ) och vid det senaste valet fick vi ett antal platser i Kommunalfullmäktige här i Göteborg. Detta innebär också att vi kan tillsätta ett antal nämndemän, jag sökte och fick en plats.
Att sitta som nämndeman är ett annorlunda och ansvarsfullt uppdrag. Sandra skall, tillsammans med två andra nämndemän och en domare, besluta om andra människors straff. Det är ett viktigt och svårt uppdrag.
- Det gäller att vara så objektiv som möjligt och vara den representant för samhället som en nämndeman skall vara. Jag tycker det är mycket svårt, spännande och intressant.
I första hand är det så kallade endagarsmål, där rättegången bara tar en dag, som Sandra är nämndeman i. Rättegångarna kan handla om ringa misshandel, brott mot knivlagen och narkotikabrott.
Men det finns en fritid också.
- Då gillar jag att läsa och dricka öl. Får jag en fantasybok och en god folköl mår jag riktigt gott.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2017-03-03