Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Våra forskare i media: Thomas Jordan, vem är mobbad?

  [2017-10-20] Tiotusentals svenskar anser sig mobbade på jobbet. Men när konfliktforskaren Thomas Jordan granskade mobbningsutredningar fann han att flertalet händelser inte kunde ses som mobbning. Frågan om kränkande särbehandling är mer komplex än vad många tänker sig, anser han.

 • Våra forskare i media: Christel Backman

  [2017-10-19] ETC Göteborg har intervjuat Christel Backman, forskare i sociologi, om effekter av kameraövervakning.

 • Forskare i media, Tommy Isidorsson

  [2017-09-25] Avesta Tidning och Sydöstran rapporterar om kostnader för bemanningspersonal inom vården och intervjuar Tommy Isidorsson, docent i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-21] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra sidan de boende i Arica, Chile. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Forskare i media, Sven Åke Lindgren

  [2017-09-20] SR Sjuhärad har intervjuat Sven-Åke Lindgren, professor i sociologi, om att det inte finns några klara samband mellan det ökade våldet genom dödliga skjutningar kopplade till gängkriminalitet och sociala missförhållanden. Detta mot bakgrund av att större delen av övriga brott, som t ex stöldbrott, samtidigt minskat.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (För karta och vägbeskrivning, se "Kontakta oss")

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031-786 4764

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?