• Våra forskare i media: Thomas Jordan, vem är mobbad?

[2017-10-20] Tiotusentals svenskar anser sig mobbade på jobbet. Men när konfliktforskaren Thomas Jordan granskade mobbningsutredningar fann han att flertalet händelser inte kunde ses som mobbning. Frågan om kränkande särbehandling är mer komplex än vad många tänker sig, anser han.

• Våra forskare i media: Christel Backman

[2017-10-19] ETC Göteborg har intervjuat Christel Backman, forskare i sociologi, om effekter av kameraövervakning.

• Forskare i media, Tommy Isidorsson

[2017-09-25] Avesta Tidning och Sydöstran rapporterar om kostnader för bemanningspersonal inom vården och intervjuar Tommy Isidorsson, docent i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

• Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

[2017-09-21] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra sidan de boende i Arica, Chile. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

• Forskare i media, Sven Åke Lindgren

[2017-09-20] SR Sjuhärad har intervjuat Sven-Åke Lindgren, professor i sociologi, om att det inte finns några klara samband mellan det ökade våldet genom dödliga skjutningar kopplade till gängkriminalitet och sociala missförhållanden. Detta mot bakgrund av att större delen av övriga brott, som t ex stöldbrott, samtidigt minskat.