• Från mellanstadielärare till professor

[2017-02-23] Hon började som mellanstadielärare och nu har hon blivit professor i sociologi. Marie Carlsons väg har inte varit helt rak, men alltid kretsat kring frågor om utbildning, demokrati, migration och mänskliga rättigheter. Hennes intresse har också fört henne till många olika länder och Marie har deltagit i flera internationella forskningsprojekt.

• Nya publikationer av Cecilia Hansen Löfstrand

[2017-02-20] Juhila, Kirsi, Raitakari, Suvi and Hansen Löfstrand, Cecilia (2017) Responsibilisation in governmentality literature, in: Juhila, K; Raitakari, S and Hall, C (eds.) Responsibilisation at the Margins of Welfare Services, Routledge, pp. 11-34. Juhila, Kirsi, Raitakari, Suvi and Hansen Löfstrand, Cecilia (2017) Responsibilities and current welfare discourses, in: Juhila, K; Raitakari, S and Hall, C (eds.) Responsibilisation at the Margins of Welfare Services, Routledge, pp. 35-56. Hansen Löfstrand, Cecilia and Quilgars, Deborah (2016) Cultural Images and Definitions of Homeless Women: Implications for Policy and Practice at the European Level, in: Mayock, Paula and Breatherton, Joanne (eds.) Women's Homelessness in Europe, Palgrave Macmillan, pp. 41-73.

• Nytt centrum sätter fokus på global migration

[2017-02-17] En mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt om migrationens för- och nackdelar utifrån ett samhälls- och individperspektiv. Det är en av tankarna med det nya centrum för global migration som nu inrättas vid Göteborgs universitet.

• Forskare i media, Emma Engdahl

[2017-02-15] Emma Engdahl, docent i sociologi, medverkade igår i ett nyhetsinslag i P4 Väst där hon pratade om hur de kärleksförklaringar som läggs ut på sociala medier på alla hjärtans dag ofta visar upp en idealiserad bild av verkligheten. Även Spionen har pratat med henne och skrivit en artikel om hur det kommersialiserade kärleksbegreppet leder till depression istället för lycka.

• Forskare i media

[2017-02-13] Alla hjärtans dag och sociala medier ¿ en kombination som kan inspirera men också skapa tomrum, anser Emma Engdahl, docent i sociologi vid Göteborgs universitet, som forskar om människans behov av kärlek och vad som händer när hen inte får det behovet tillfredsställt. Hon intervjuas i en TT-artikel som fått stor spridning bland landets dagstidningar.