Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-21] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra omkring 800 boende i den chilenska byn Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Forskare i media, Sven Åke Lindgren

  [2017-09-20] SR Sjuhärad har intervjuat Sven-Åke Lindgren, professor i sociologi, om att det inte finns några klara samband mellan det ökade våldet genom dödliga skjutningar kopplade till gängkriminalitet och sociala missförhållanden. Detta mot bakgrund av att större delen av övriga brott, som t ex stöldbrott, samtidigt minskat.

 • Forskare i media, Doris Lydahl

  [2017-09-19] Vilket arbetssätt är bäst? Den personcentrerade vården, som har fokus på patientens upplevelse, eller den standardiserade vården, som vill garantera att alla insatser som ges är evidensbaserade? Detta är grundfrågorna i Doris Lydahls avhandling som hon disputerade på i våras. Hon har intervjuats i "Omvårdnadsmagasinet", en tidning från Svensk sjuksköterskeförening.

 • Forskare i media, Christoph Haug och Thomas Jordan

  [2017-09-07] Christoph Haug och Thomas Jordan är intervjuade i tidningen Chef. Christoph om sin forskning om möten (han intervjuades också i SR:s Vetandets värld 6/9 i samma ämne) och Thomas Jordan om mobbing på arbetsplatsen.

 • Forskare i media, Thomas Jordan

  [2017-09-07] Konflikter på jobbet som inte fångas upp i tid kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten. Ofta hänger de ihop med brister i arbetets organisation. Thomas Jordan är intervjuad i Arbetsmiljöverkets tidning "Arbetsliv".

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (För karta och vägbeskrivning, se "Kontakta oss")

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031-786 4764

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-09-23