Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare förklarar: Om tidsbegränsade anställningar

  [2017-11-15] Trenden är att andelen tidsbegränsade anställningar ökar i Europa och i Sverige och det är arbetsgivarnas önskemål om större flexibilitet som driver utvecklingen. I samarbete mellan Samhällsvetenskapliga fakulteten och Mediateknik kommer universitetet att producera korta filmer som framförallt kommer att läggas ut på Facebook. Ambitionen är att kunna göra en produktion om ett aktuellt ämne och denna film görs med anledning av EU-toppmötet i Göteborg vars tema är "Rättvisa jobb och tillväxt"

 • Våra forskare i media: Johan Alfonsson

  [2017-11-15] Det är bara vissa tidsbegränsade anställningar som leder till fast jobb. Johan Alfonsson deltog i gårdagens 21-sändning av "Aktuellt".

 • Ny bok om attraktiva arbetsplatser för chefer

  [2017-11-15] I början av december ger Springer förlag ut boken ¿Understanding Attractive Work in a Globalized World¿. Den är ett delresultat av ett mångårigt forskningsprojekt med Indien. Projektet har undersökt vilka faktorer som gör att chefer upplever sin arbetsplats som attraktiv, dvs att de känner ett engagemang i sin organisation och väljer att stanna kvar på sina arbeten. Studier har gjorts på indiska och svenska organisationer.

 • Våra forskare i media: Catrin Wasshede

  [2017-11-09] Catrin Wasshede är med i både Dagens Nyheter och tidningen ETC. I DN intervjuas hon om forskningsprojektet som studerar kollektivboende och i ETC handlar det om att lärarstudenter vid Göteborgs universitet får för lite tid att diskutera hur språkundervisningen påverkar normer om sexualitet i skolan.

 • Våra forskare i media: Roland Kadefors

  [2017-11-07] GP har intervjuat Roland Kadefors, professor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, om hur pensionssystemet påverkar olika grupper i samhället. "Systemet slår hårt mot kvinnor med låga löner"

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (För karta och vägbeskrivning, se "Kontakta oss")

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031-786 4764

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-11-19