Kalendarium

Allmänna seminariet och det historiesociolgoiska seminariet: Om revolutionens natur. Från Marx till historiestriden om den franska revolutionen

Tid: 2017-08-23 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Syftet med essäutkastet är tredelat. Avsikten är: 1) att urskilja huvudlinjerna i den historiestrid om den franska revolutionen som pågått under de senaste 60 åren; 2) att undersöka vilken roll Marx teori om den borgerliga revolutionen har spelat i detta historiografiska drama; samt 3) att utforska vilka lärdomar tolkningsstriden har att erbjuda när det relateras till Marx revolutionsuppfattning i allmänhet. Ordförande: Håkan Thörn, Presenter: Carl Wilen, Commentator: Carl Cassegård.

Feministiska seminariet: Lunch-seminar

Tid: 2017-09-04 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

Lunch-seminar: Bring your lunch and any topic you like to discuss

Allmänna seminariet och MERGU: Rúna Baianstovu, bokpresentation

Tid: 2017-09-13 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Presentation av Rúna Baianstovus nyutkomna Heder - Hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete. Mer info på https://www.studentlitteratur.se/#9789144106021/Heder Rúna Baianstovu är lektor i socialt arbete vid Örebro universitet. Seminariet arrangeras av MERGU och riktar sig till såväl SOCAV som Socialt arbete. Ordförande: Oksana Shmulyar Gréen Kommentator: Johan Rosquist

Feministiska seminariet: What hides in the "in" of infertility? Normativities enacted in an emergent ART.

Tid: 2017-09-20 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Lisa Guntram, LiU By exploring different actors¿ accounts of infertility in the context of uterus transplantation this presentation aims to tease out how normativities governing e.g. female embodiment become enacted in the emergence of an assisted reproductive technology (ART). It attempts thus to shed new light on discussions of the aims of and need for medical innovations, particularly in the field of ART.

Sida 1 av 3

Ytterligare kalenderhändelser

För information om ytterligare kalenderhändelser längre fram i tiden hänvisas till vår Kalender (i vänsterkolumnen).

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-02-11