Till startsida
Webbkarta

Kalendarium

Allmänna seminariet: Vardagslivets finansialisering

Tid: 2016-03-02 kl 14:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

Detta seminarium ges i samverkan mellan institutionens serie "governance/governmentality", Centrum för konsumtionsvetenskap samt Institutionen för ekonomi och samhälle vid Handelshögskolan.

CSM SEMINARS SPRING 2016, Social Movements as a Radical Political Space: The Case of Polish Tenants´ Movement

Tid: 2016-03-03 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

Föreläsare: Katarzyna Jezierska, University of Gothenburg and Dominika Polanska, Uppsala University

Skrivande som hantverk och process

Tid: 2016-03-03 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Vad innebär det att formulera sig? Och hur arbetar man för att skrivprocessen ska bli lätt och ledig? Seminarium med Mattias Hagberg om skrivandet som process, som ett sätt att tänka och handla och som ett praktiskt hantverk. Seminariet är en fristående fördjupning efter vårens doktorandinternat om skrivande som kommunikation, hantverk och kreativ process.

Föreläsare: Mattias Hagberg, verksam som journalist, författare och kritiker. Som journalist skriver Mattias huvudsakligen om sociala frågor, som segregation, kriminalitet och social exkludering. Som författare har han under de senaste åren jobbat med ett större skönlitterärt projekt kring gränser - ett projekt som hittills resulterat i tre romaner: Herredjuret (2010), Rekviem för en vanskapt (2012) och De användbara (2015). Mattias har även stor erfarenhet av att leda skrivarkurser. Läs mer om Mattias Hagberg: http://www.textverk.se/medlemmar/#mattiashagberg

Utbildningssociologiska seminariet

Tid: 2016-03-14 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

Jämlikhetens pedagogik.

Föreläsare: Carl Anders Säfström, professor i pedagogik vid Institutionen för kultur och lärande, Södertörns högskola, talar om sin bok Jämlikhetens pedagogik. Inledande kommentatorer: Andreas Gunnarsson och Anna Hedenus, båda vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Ordförande: Marie Carlson

Utbildningssociologiska seminariet

Tid: 2016-03-14 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarieserie

Jämlikhetens pedagogik Mer information på https://www.gleerups.se/40682703-product

Föreläsare: Professor Carl Anders Säfström från Södertörns högskola


Sida 3 av 10 

Ytterligare kalenderhändelser

För information om ytterligare kalenderhändelser längre fram i tiden hänvisas till vår Kalender (i vänsterkolumnen).

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?