• Våra forskare i media: Thomas Jordan, vem är mobbad?

[2017-10-20] Tiotusentals svenskar anser sig mobbade på jobbet. Men när konfliktforskaren Thomas Jordan granskade mobbningsutredningar fann han att flertalet händelser inte kunde ses som mobbning. Frågan om kränkande särbehandling är mer komplex än vad många tänker sig, anser han.

• Våra forskare i media: Christel Backman

[2017-10-19] ETC Göteborg har intervjuat Christel Backman, forskare i sociologi, om effekter av kameraövervakning.

• Forskare i media, Tommy Isidorsson

[2017-09-25] Avesta Tidning och Sydöstran rapporterar om kostnader för bemanningspersonal inom vården och intervjuar Tommy Isidorsson, docent i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

• Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

[2017-09-21] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra sidan de boende i Arica, Chile. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

• Forskare i media, Sven Åke Lindgren

[2017-09-20] SR Sjuhärad har intervjuat Sven-Åke Lindgren, professor i sociologi, om att det inte finns några klara samband mellan det ökade våldet genom dödliga skjutningar kopplade till gängkriminalitet och sociala missförhållanden. Detta mot bakgrund av att större delen av övriga brott, som t ex stöldbrott, samtidigt minskat.

• Forskare i media, Doris Lydahl

[2017-09-19] Vilket arbetssätt är bäst? Den personcentrerade vården, som har fokus på patientens upplevelse, eller den standardiserade vården, som vill garantera att alla insatser som ges är evidensbaserade? Detta är grundfrågorna i Doris Lydahls avhandling som hon disputerade på i våras. Hon har intervjuats i "Omvårdnadsmagasinet", en tidning från Svensk sjuksköterskeförening.

• Forskare i media, Christoph Haug och Thomas Jordan

[2017-09-07] Christoph Haug och Thomas Jordan är intervjuade i tidningen Chef. Christoph om sin forskning om möten (han intervjuades också i SR:s Vetandets värld 6/9 i samma ämne) och Thomas Jordan om mobbing på arbetsplatsen.

• Forskare i media, Thomas Jordan

[2017-09-07] Konflikter på jobbet som inte fångas upp i tid kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten. Ofta hänger de ihop med brister i arbetets organisation. Thomas Jordan är intervjuad i Arbetsmiljöverkets tidning "Arbetsliv".

• Forskare i media: Cathrin Wasshede

[2017-09-05] I dagens Göteborgs-Posten, handlar en debattartikel om att kommunstyrelsen i Göteborg har, enligt artikelförfattarna, en unik chans att stärka hyresgästernas ställning. Detta eftersom kommunstyrelsen i dagarna ska fatta beslut om utredningen Stärkt ställning för hyresgäster. Artikeln är skriven av professor emeritus Sören Olsson, professor Ove Sernhede, docent Catharina Thörn och fil dr Cathrin Wasshede.

• Forskare i media, Christoph Haug

[2017-09-04] Över hälften av Sveriges chefer tycker att de sitter i för många möten, visar en enkät som tidningen Chef har gjort och som SvD Näringsliv uppmärksammar. Christoph Haug, universitetslektor och mötesforskare, kommenterar resultatet.