• Forskare i media, Lotta Dellve

[2017-06-22] Bara fyra av tio chefer får återkoppling på sitt ledarskap av närmsta chef, visar en årlig undersökning från chefsorganisationen Ledarna som facktidningen Arbetsliv skriver om. Lotta Delve, professor i arbetsvetenskap, intervjuas, och refererar till två studier som visar att cheferna träffar sin egen chef i medeltal en halv procent av den totala arbetstiden.

• Jämställt, men orättvist

[2017-06-13] Visst, Sverige sticker ut i internationella jämförelser när man tittar på hur mycket föräldratid pappor tar ut när barnen är små. Men familjeomsorgen är så mycket mer och där finns fortfarande stora skillnader. - Jag har intervjuat framförallt män med frågor om hur omsorgen ser ut för såväl småbarn som de gamla föräldrarna, säger Sofia Björk som lägger fram sin avhandling, ¿Gender and Emotions in Family Care, Understanding masculinity and gender equality in Sweden¿. Det är en helt annan bild som träder fram när fokus blir på omsorgen om de gamla.

• Forskare i media, Roland Kadefors

[2017-06-12] I söndagens GP intervjuades Roland Kadefors med anledning av att allt fler svenskar arbetar efter de fyllt 65 år.

• Alan Irwin ny hedersdoktor vid institutionen

[2017-06-12] Professor Alan Irwin har utsetts till hedersdoktor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Han har en professur vid Copenhagen Business School med inriktning mot organisation, risk och miljö. Alan Irwin har samarbetat under många år med flera forskare på institutionen med den huvudsakliga inriktningen mot teknik- och vetenskapsstudier.

• Forskar om barns hälsa i stor internationell studie

[2017-06-12] Kungliga Vitterhetsakademin har tilldelat Adel Daoud ett personligt forskningsanslag för att studera hur barns hälsa påverkas av de villkor som Internationella valutafonden (IMF) ställer på låg och medelinkomstländer. Anslaget är på tre år med möjlighet till förlängning ytterligare två år.

• Forskare i media, Karin Allard

[2017-06-07] Medlemstidningen för akademiker inom hälsa,kommunikation och förvaltning SRAT, ett SACO-förbund har en artikel om Karin Allard. Artikeln handlar om konflikten mellan arbete och familj.

• Forskare i media Mattias Bengtsson och Marita Flisbäck

[2017-06-07] Mattias Bengtsson och Marita Flisbäck är intervjuade i Dagens Nyheter med anledning av att de har skrivit boken "Farväl till arbetet" tillsammans med Anna Lund. Boken är en del av ett forskningsprojekt där författarna har intervjuat ett 40-tal personer om deras syn på pensioneringen.

• Forskare i media, Håkan Thörn

[2017-05-30] Håkan Thörn har intervjuats i GöteborgsPosten med anledning av artikeln om olika sätt att bo och att kollektivboende blir allt mer populärt.

• Personcentrerad vård, en omvårdnadsform med spänningar

[2017-05-30] En utvecklingslinje inom svensk sjuk- och hälsovård går under beteckningen ¿Personcentrerad vård¿. Patienten står i centrum och vårdteamet anpassar vården efter de unika förutsättningar som just denna patient har. Doris Lydahl har i sin avhandling tittat närmare på de förutsättningar och konsekvenser personcentrerad vård får för framförallt sjuksköterskor, men hon har också identifierat de spänningar och konflikter som finns inneboende i metoden.

• Forskare i media, Christoph Haug

[2017-05-23] Tidningen ETC har intervjuat Christoph Haug med anledning av att han har initierat ett forskarmöte om, möten, på Handelshögskolan i nästa vecka.