• Forskare i media, Christoph Haug

[2017-05-23] Tidningen ETC har intervjuat Christoph Haug med anledning av att han har initierat ett forskarmöte om, möten, på Handelshögskolan i nästa vecka.

• Forskare i media, Håkan Thörn

[2017-05-08] Håkan Thörn medverkar i SVT:s reportageserie Nationen. Avsnittet handlar om förortens utveckling och gentrifiering.

• Stök och skolk i skolan

[2017-05-03] Olof Reichenberg skall disputera och har studerat vad som händer i klassrummet. Han har studerat hur lärare och elever agerar samt vilka konsekvenser det får för elevers matematiska prestationer.

• Forskare i media, Johan Alfonsson

[2017-05-03] Arbetskritiken som framställer lönearbetet som meningslöst får allt större utrymme i debatten. Men en sådan kritik bidrar inte till att ta itu med det verkliga problemet, skriver Johan Alfonsson, doktorand i arbetsvetenskap.

• Forskare i media, Mattias Wahlström

[2017-05-02] Nej,då traditionen att gå ut och demonstrera första maj håller inte på att dö ut. - Redan för 100 år sedan, bara några år efter de första demonstrationerna, började man prata om att dagen hade förlorat sin udd.

• Ny bok: Den motspänstiga akademikern - festskrift till Ingrid Sahlin

[2017-03-31] Boken "Den motspänstiga akademikern" är en festskrift till Ingrid Sahlin, professor i socialt arbete, tidigare verksam vid institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet och med ett forskningsintresse för bland annat bostadslöshet.

• Forskare i media, Thomas Jordan

[2017-03-31] Tidningen Personal & Ledarskap skriver om mobbing och kränkande särbehandling och refererar till en studie av Thomas Jordan, docent vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

• Hur mycket pratar du egentligen, karl?

[2017-03-29] Nu finns möjlighet att automatiskt mäta hur mycket män och kvinnor pratar på ett möte och omvandla det till hårda fakta. När mötet är slut visar appen Time To Talk hur många procent de olika könen har talat. Hans Ekbrand och hans kompisar har genomfört ett hobbyprojekt som Göteborgs kommun har nappat på.

• Forskare i media, Thomas Jordan

[2017-03-28] Dagens Nyheter har idag en artikel om konflikträdsla och har med anledning av det talat med Thomas Jordan, docent i arbetsvetenskap, som forskat om konflikthantering och konflikter på arbetsplatser. Det största problemet kopplat till konflikträdsla på en arbetsplats är enligt honom chefer som inte vågar ta konflikt.

• Forskare i media, Johan Söderberg

[2017-03-08] Den tidigare medarbetaren vid institutionen, Johan Söderberg har skrivit en debattartikel i Svenska dagbladet med anledning av den nya forskningsproportionen.