Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-21] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra omkring 800 boende i den chilenska byn Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Forskare i media, Sven Åke Lindgren

  [2017-09-20] SR Sjuhärad har intervjuat Sven-Åke Lindgren, professor i sociologi, om att det inte finns några klara samband mellan det ökade våldet genom dödliga skjutningar kopplade till gängkriminalitet och sociala missförhållanden. Detta mot bakgrund av att större delen av övriga brott, som t ex stöldbrott, samtidigt minskat.

 • Forskare i media, Doris Lydahl

  [2017-09-19] Vilket arbetssätt är bäst? Den personcentrerade vården, som har fokus på patientens upplevelse, eller den standardiserade vården, som vill garantera att alla insatser som ges är evidensbaserade? Detta är grundfrågorna i Doris Lydahls avhandling som hon disputerade på i våras. Hon har intervjuats i "Omvårdnadsmagasinet", en tidning från Svensk sjuksköterskeförening.

 • Forskare i media, Christoph Haug och Thomas Jordan

  [2017-09-07] Christoph Haug och Thomas Jordan är intervjuade i tidningen Chef. Christoph om sin forskning om möten (han intervjuades också i SR:s Vetandets värld 6/9 i samma ämne) och Thomas Jordan om mobbing på arbetsplatsen.

 • Forskare i media, Thomas Jordan

  [2017-09-07] Konflikter på jobbet som inte fångas upp i tid kan få allvarliga konsekvenser för verksamheten. Ofta hänger de ihop med brister i arbetets organisation. Thomas Jordan är intervjuad i Arbetsmiljöverkets tidning "Arbetsliv".

 • Forskare i media: Cathrin Wasshede

  [2017-09-05] I dagens Göteborgs-Posten, handlar en debattartikel om att kommunstyrelsen i Göteborg har, enligt artikelförfattarna, en unik chans att stärka hyresgästernas ställning. Detta eftersom kommunstyrelsen i dagarna ska fatta beslut om utredningen Stärkt ställning för hyresgäster. Artikeln är skriven av professor emeritus Sören Olsson, professor Ove Sernhede, docent Catharina Thörn och fil dr Cathrin Wasshede.

 • Forskare i media, Christoph Haug

  [2017-09-04] Över hälften av Sveriges chefer tycker att de sitter i för många möten, visar en enkät som tidningen Chef har gjort och som SvD Näringsliv uppmärksammar. Christoph Haug, universitetslektor och mötesforskare, kommenterar resultatet.

 • Från Jamaica till Haga

  [2017-09-01] Shawanda Stockfelt har påbörjat en tvåårig postdok-tjänst och skall arbeta i flera olika projekt som handlar om åldrande. - Jag skall arbeta tillsammans med Lotta Dellve och Björn Halleröd och fokusera på att analysera några befintliga dataset.

 • Forskare i media: Marita Flisbäck

  [2017-08-30] Marita Flisbäck, docent i sociologi, är intervjuad i Dagen med anledning av att hon är medförfattare till boken ¿Farväl till arbetet¿. Boken är en del av ett forskningsprojekt där författarna har intervjuat ett 40-tal personer om deras syn på pensioneringen.

 • Forskare i media, Mattias Wahlström

  [2017-08-28] Mattias Wahlström har intervjuats i lördagens DN under titeln "Näthatet flyttade ut på Medborgarplatsen", med anledning av protesterna i Stockholm.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-04-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-09-23