Äldre i fokus i senaste numret av Chefstidningen

Nyhet: 2017-01-26

Chefstidningen har i sitt senaste nummer (1:2017) fokus på äldres kompetens.
Roland Kadefors på institutionen intervjuas om strategisk kompetensförsörjning, synen på äldre arbetskraft och den demografiska utvecklingen som bl a innebär en allt större brist på kvalificerad arbetskraft.

En av nyckelfrågorna är hur den kunskap och kompetens som äldre personer har kan föras över till yngre medarbetare innan det är dags för pensionering.
I en annan artikel i samma tidning presenteras Kriminalvårdens program Livspondus som utvecklats i samarbete med Hans Lindgren på institutionen. Från att ha varit ett utvecklingsprojekt i Västsverige är det nu ett nationellt program.
Livspondus är en metod för att identifiera och föra över så kallad tyst kunskap mellan äldre och yngre medarbetare.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-01-03