Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Tidsbegränsade jobb och anställningstrygghet

  • Adel Daoud forskar i Cambridge om barns hälsa

  • Tidsbegränsade jobb och anställningstrygghet

Välkomna till Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Vid institutionen bedrivs forskning, utbildning och samverkan inom en rad områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetsliv, välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också omfattande åtaganden på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata näringslivet och offentlig sektor.

Forskare förklarar: Tidsbegränsade anställningar

Professor Tomas Berglund berättar om utvecklingen av tidsbegränsade anställningar och svårigheten att få ett fast jobb. Han slår också hål på myten om att unga inte vill ha en fast anställning.

Studerandeexpeditionen

Studerandeexpeditionen har öppet:
Måndag: 13.00 - 15.00
Tisdag - Torsdag: 9.00 - 12.00
Kontakt: student@socav.gu.se

Karriärstad gav SM-vinst

Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman kan titulera sig Svenska mästare. De vann årets upplaga av Personalvetar-SM som avgjordes i Stockholm. Deras förslag, ”En karriärstad” för Försvarsmakten blev vinnande bidraget bland 19 förslag.

Personalvetar-SM anordnas varje år av fackförbundet SSR och personalvetarstudenter från Göteborgs universitet brukar abonnera på de främsta platserna de senaste åren. Tävlingen går ut på att presentera ett förslag utifrån ett case som någon av de deltagande organisationerna presenterar. Förslagen skall också gå in under årets tema, som i år var Digital HR.
- På tåget upp till Stockholm spånande vi lite om vad vi skulle göra, men eftersom vi inte visste speciellt mycket gick det inte att förbereda sig, säger Amanda Jakobsson.
Väl framme i huvudstaden fick de först några föreläsningar om digital HR och sedan var det Försvarsmaktens tur att presentera sin behov.
- Som många andra arbetsgivare står Försvarsmakten inför stora utmaningar inte minst när det gäller att rekrytera och behålla sin personal och det var detta som blev vår uppgift, säger Malin Rönnerman; kom med en idé om hur Försvaret kan uppfattas som en attraktiv arbetsgivare och hjälpa de anställda att bygga en karriär med hjälp av digital teknik.
Försvarsmaktens case presenterades kl 14.00, skulle vara inlämnad 24.00 samma dag och en treminuters presentation skulle göras kl 8.00 morgonen därpå.
- Det blev inte mycket sömn den natten, konstaterar Amanda.

Till final

När alla presentationerna var gjorda, drog sig 5-mannajuryn tillbaka för att utse tre finalister. Villkoret för att gå vidare var att idén skulle vara både innovativ och genomförbar. Finalisterna blev klara strax innan lunch och de tre lagen fick lunchen på sig att förbereda en 6 minuter lång presentation. Nej, det blev inte mycket lunch heller.
Men sedan var det klart och Amanda och Malin tog hem SM-titeln. Men vad går deras idé ut på? Malin förklarar.
- Vi tänker oss en virtuell stad full med olika hus där husen symboliserar olika tjänster som försvaret erbjuder. De anställda i Försvaret kommer till karriärstaden med sitt CV, sin befattning och annat som kan vara intressant ur karriärsynpunkt. Vi tänker oss exempelvis att man kan koppla in sina uppgifter som redan ligger på Linkedin. En viktig sak är att de anställda själva ansvarar för att lägga in alla relevanta uppgifter.

Hus i olika färger

Med dessa uppgifter som grund gör systemet att man hamnar på en gata med ett grönt hus som ligger en närmast. Det är det hus som beskriver den befattning man för närvarande har och vilka karriärvägar som finns därifrån. De hus som ligger därefter är gula innehåller befattningar som man har lättast att söka, men också information om exempelvis vilka utbildningar och kurser som saknas för att kunna söka andra jobb.
- Vi tog kockyrket som ett exempel, säger Malin. Om du vill går vidare i karriären kan man se vilka befattningar som går att söka och vi föreslår att man även kan lägga in befattningar som Försvarsmaktens samarbetspartners har. Eftersom Försvaret finns över hela landet skall alla lediga kockjobb finnas med på så sätt får man en helhetsbild av såväl Försvarets och dess samarbetspartners erbjudanden. På så sätt kan man även hitta kombinationer så att det går att arbeta både inom Försvarsmakten och på ett civilt företag.
I Amandas och Malins förslag kan också arbetsgivaren markera de hus som innehåller lediga tjänster. Den sökande kan gå in i huset, få information om de lediga jobben och vad som krävs för att söka tjänsterna.

Digital HR

Digital HR? Det är kanske inte det första man tänker på när man talar om personalvetenskap.
- Vi var också okunniga om detta, konstaterar Amanda, men föreläsningarna i Stockholm var mycket intressant. Men det finns varken någon forskningen eller några kurser på universitetet kopplat till digital HR, vad vi vet, men det måste komma.
- Så det blir Digital HR för er del när ni är färdiga till sommaren?
- Det vet jag inte, säger Malin. Arbetsmarknaden är väl hyfsad just nu, men det är vårt första jobb som vi kommer att söka. För min del är det viktigt att komma till ett företag eller organisation som tar HR på allvar.
Se Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman presentation här.

Nya korta kurser för lärare

Det går fortfarande att söka två av vårens fortbildningskurser för lärare; Vad är sociologi? och Sociala relationer klass, kön, etnicitet. Kurserna riktar sig främst till lärare i samhällskunskap på gymnasiet.
- Vi har sett ett stort intresse bland lärare som varit ute några år, säger Oskar Engdahl, viceprefekt och utbildningsansvarig vid institutionen. Man kan säga att det finns två anledningar till att man kan gå dessa kurser, dels är de nyttiga om man undervisar i exempelvis samhällskunskap eller kriminologi, men kurserna kan också vara användbara för att förstå varför skolmiljön ser ut som den gör.

Skolan är en del av samhället och skolan påverkas givetvis av de villkor som finns runt den och det kan kanske vara svårt för skolledningen och lärarna att förstå skolans och elevernas situation.


- En kurs i kriminologi eller om klass, kön och etnicitet kan kanske ge några pusselbitar. Exempelvis kan den kriminologiska forskningen ge insikter om vad man kan göra, och inte bör göra om det finns mycket kriminalitet i och omkring skolan.

Samverkan mellan lärarutbildningen och skolan

Det har under lång tid funnit idéer inom universitetets lärarutbildning om att skapa möjligheter för yrkesverksamma lärare att återkomma till universitetet för kortare utbildningar. På Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har det sedan många år funnits ett nätverk mellan gymnasielärare, främst inom samhällsvetenskap, och institutionen och i detta nätverk har kurserna diskuterats. Resultatet har blivit fyra kurser på 2,5 högskolepoäng.
- Vi har utformat kurserna så att det skall passa yrkesverksamma, de ligger på sen eftermiddagstid, innehåller 6-7 undervisningstillfällen och pågår i 10 veckor, säger Oskar Engdahl. Både ämnena sociologi och kriminologi är förhållandevis nya på gymnasieskolan och det är många lärare som vill fördjupa sina kunskaper. Därför är vår ambition att både förmedla grundläggande kunskaper i ämnet och presentera det aktuella forskningsläget.

Gemensam ingång

För att underlätta för lärare och skolledare att hitta kurser som universitetet ger finns en gemensam ingång http://korsvagen.blogg.gu.se/. På denna sidan kan man sedan navigera sig runt bland utbudet. För att hitta mer information om kurserna i sociologi och kriminologi kan man också gå in på institutionens hemsida, http://socav.gu.se/utbildning/fortbildning-for-larare

 

Have a look at Göteborg

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2015-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?