Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Detta får får socialsekreterare att stanna

Uppskattning från arbetsgivaren, utvecklingsmöjligheter och att arbeta på en attraktiv arbetsplats. Det är faktorer påverkar hur socialsekreterare trivs på jobbet, enligt en masteruppsats av Helena Håkansson. Uppsatsen belönas nu med Visions Socionomstipendium.

I uppsatsen Att trivas, stanna eller lämna? En studie om socialsekreterare inom ekonomiska bistånd har Helena Håkansson identifierat faktorer som påverkar socialsekreterarnas beslut att i att stanna eller lämna sin arbetsplats.

Uppsatsen är ett examensarbete på masterprogrammet i socilogi av Helena Håkansson. Hon har utbildat sig vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Den bygger på enkätsvar från nästan 140 socialsekreterare som jobbar inom 17 olika enheter för ekonomiskt bistånd i Göteborgsregionen.

Erfarenhet

- Det är viktigt att de som utför arbetet med samhällets mest utsatta människor har bra förutsättningar för att göra ett bra jobb. Jag tycker att det är viktigt att belysa vad som kan förändras underifrån för att underlätta för dem som är i det här arbetet här och nu. Eftersom jag är en av dem som har lämnat socialtjänsten hoppas jag att jag ändå kan bidra med att förbättra arbetet för dem som är kvar, säger Helena Håkansson.

Tidskonflikter

Studien visar att arbetet för socialsekreterarna inom ekonomiskt bistånd präglas av tidskonflikter. Men Helena Håkansson har hittat faktorer som kan väga upp det negativa och få socialsekreterare att ändå trivas och vilja stanna kvar. Utvecklingsmöjligheter och uppskattning för ett bra utfört arbete är exempel på sådana. De kan leda till en ökad arbetstillfredsställelse och en minskad intention att lämna arbetet.

Uppsatsen pekar också på ett samband mellan missnöjet över digitala ärendehanteringssystem och viljan att sluta. Genom att undersöka vad som påverkar intentioner att vilja lämna jobbet framträder områden att jobba med för att få fler att stanna.

Onödiga och oskäliga arbetsuppgifter

- Det finns överlag en stor potential i att se över förutsättningarna för arbetet och att förbättra dem. Onödiga och oskäliga arbetsuppgifter skulle behöva undersökas mer när det gäller socialtjänsten. Det är förvånande att det finns så lite forskning om själva arbetet som socialsekreterare. Det finns med andra ord relativt mycket utrymme för framtida forskning, vilket jag också hoppas kunna fortsätta med, säger Helena Håkansson.

Läs mer om uppsatsen på Visions hemsida

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2017-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?