Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Framgångsrika masterstudenter

För andra året i rad knep studenter från Göteborg förstaplatsen i den nationella uppsatstävlingen för masterstudenter. Tävlingen anordnas av universitetets centrumbildning för global HRM (CGHRM).
Juliana Gelm och Stephanie Rokka skrev en uppsats om hur företag organiserar kunskapsdelning i internationella team. I våras var de bägge klara med det internationella masterprogrammet i strategisk HRM och har jobb.

- Givetvis är det mycket roligt och vi blev båda överraskade, säger Stephanie Rokka och Juliana Gelm tillägger; Vi hade ett bra flyt med vår uppsats. Vi hittade tidigt ett ämne som intresserade oss båda, ett företag som var intresserad att ta emot oss och så jobbade vi bra tillsammans.
Studenterna skriver sina uppsatser under sista terminen och innan de kör igång ligger en kurs med inriktning på hur man skriver en bra uppsats. Bägge uppskattar kursen som gav dem möjlighet till att både arbeta med sin frågeställning och testa att skriva tillsammans.
- Även om det var slitsamt ibland och vi la ner mycket jobb var själva uppsatsen ett av de roligaste projekten under mastern, säger Stephanie.
Uppsatsen med titeln ”Cooperating apart: a qualitative study about conditions for knowledge sharing in distributed communities of practice” handlar om hur företag organiserar kunskapsdelning i virtuella team. Företag blir mer internationella och medarbetare måste kunna kommunicera med kollegor över hela världen och nu är det givetvis olika IT-lösningar som gäller.
- Vi har vuxit upp med datorer och det känns naturligt att kommunicera över nätet, säger Stephanie, och vi är intresserade av IT-utvecklingen i allmänhet. IT kommer att spela än en viktigare roll i framtiden och därför var vi intresserade av kombinationen IT och teamutveckling.

Studerar team
Redan för många år sedan utvecklades olika typer av nätverk som kommunicerade över nätet och oftast var det ingenjörer eller IT-specialister som utnyttjade möjligheterna. Eftersom Juliana och

Stephanie var intresserade av HR-frågor studerade de två team som hade en annan inriktning.
- Det ena teamet bestod av HR-personer och de andra av personer som arbetade med omvärldsbevakning, framförallt med inriktning mot lagstiftning och regelverk. Bägge teamen bestod av cirka tio personer som kom från olika delar av välden, berättar Juliana. Vi ville försöka förstå vilka förutsättningarna var som gjorde att kunskapsdelningen inom teamen fungerade och var hållbar på sikt.

Juliana Gelm

Tydlighet och struktur
Och vad blev slutsatserna? För att teamen skall utvecklas på ett positivt sätt för både den enskilda individen, teamet och företaget och att kunskap delas krävs en tydlighet och struktur. Effekten blir att alla medlemmar i teamet känner till målen är och att gruppen utvecklar en gemensam identitet, samt att medlemmarna stödjer varandra. Detta ställer krav på både den enskilde individen och på gruppen.
- Teamen som vi undersökte bestod av erfarna, mogna och självständiga individer men trots det behöver individerna samarbeta och vi kunde trots deras erfarenheter se att en viktig förutsättning för att teamen skulle utvecklas och dela kunskap var just att definiera tydliga mål och strukturer, konstaterar Juliana.

Internationell miljö
Nu är studierna avklarade och de har fått jobb. När det ser tillbaka på masterutbildningen är de nöjda.
- Detta är ju en internationell utbildning och ungefär hälften av oss kom från andra länder. Det skapade en internationell miljö som var mycket stimulerade, konstaterar bägge. De innebar att såväl undervisningen och snacket i korridorerna var på engelska.
De beskriver skillnaden mellan kandidatprogrammet och masterprogrammet i första hand med att på masternivå får man fördjupa sig i de strategiska HR-frågorna. På ett sätt blir undervisningen mer verklighetsförankrad och tillämpad. En annan stor fördel är att det finns möjlighet att välja en praktikkurs.

Skapa kontakter
- Det var mycket värdefullt för oss. Både för att se HR-arbetet ute i en organisation och för att knyta kontakter. En viktig del under studietiden är att knyta nya kontakter, dessa kan man ha nytta av både när man skall skriva sin masteruppsats och för att hitta ett framtida jobb, avslutar Juliana.                   Stephanie Rokka

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?