Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ögonvittne från Syrien

Brännpunkt Europa är ett några år gammalt studentinitiativ var syfte är att bjuda in personer som på olika sätt kan fördjupa studenternas bild av, i första hand Europa, men även andra delar av världen.

Zakaria Alabdullah arbetar på med Snabbspåret för nyanlända lärare vid Institutionen för Sociologi och arbetsvetenskap. Han själv kom som flykting från Syrien och hamnade i – Kiruna.

Under en lunchrast på torsdagen gav Zakaria studenterna både en bakgrund till landets konflikt och ögonvittnesbilder av terrorn inne i Syrien och flykten över Turkiet, Grekland med slutdestination Sverige.
Zakaria Alabdullah kommer själv från staden Aleppo där han också har studerat vid stadens universitet. Bland de, ibland hemska bilderna, från krigets Syrien visade han också bilder från sin hemstad och sitt universitet, bägge svårt skadade av bomber.
Mer information om Brännpunkt Europa finns på http://brannpunkteuropa.squarespace.com/ och https://www.facebook.com/BrannpunktEuropa/ .

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2018-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?