Pengar till kontakter över hela världen

Åse Eliason Bjurström har fått 100 000 kronor från universitets klimatfond för att utveckla kommunikationen med möjliga forskargrupper i Uganda, USA, Storbritannien och Australien. På dramakonferensen Drama Boreale 18 i augusti skall deltagarna på konferensen få synpunkter på vad de åstadkommit från jordens alla hörn.

Drama Borale 18 - The Open Ensemble, är en annorlunda konferens. Dramapedagoger från hela Norden kommer till Göteborg för att skapa något nytt.
- Vi ville göra något annat. Denna konferens hålls vart tredje år runt om i Norden och nu vill vi ta drama på allvar, där fokus ligger på det som uppstår i samspelet mellan deltagarna, även i vår design av konferensen.
På konferensen kommer deltagarna att bland annat delta i tre workshops som fokuserar på vår profession och ställer frågorna; Var kommer vi ifrån? Hur är situationen just nu? och Vart är vi på väg?

Synpunkter

- Vi kommer att dokumentera våra två första work shops genom att spela in dem. Därefter gör vi en enkel redigering och lägger vi ut dem på nätet. Våra partners runt om i världen kan sedan se vad vi har gjort och komma med synpunkter och feed back innan vi sätter igång med vår tredje work shop, förklarar Åse Eliason Bjurström.
I och med att man utnyttjar informationsteknologin i sin kommunikation med personer och grupper runt om i världen sparas mycket koldioxid och det är här som universitetets miljöfond kommer in i bilden.

Universitetets klimatfond

Universitetet kompenserar de anställdas resor genom att sätta in pengar på en intern klimatfond, sedan kan anställda och studenter ansöka om medel.
Konferensen Drama Boreale hålls på Högskolan för Scen och musik 6-10 augusti, mer information om konferensen finns på hemsida.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2018-02-02