Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsverksamhet

Institutionen erbjuder skräddarsydda utbildningar och kompetensutvecklingsuppdrag inom ett flertal områden. Personalutveckling, organisationsutveckling, ledarskapsutveckling, jämställdhet och konflikthantering.

Generellt för vårt utbud gäller att vi erbjuder en pedagogisk ram för kursupplägg med ett grundläggande vetenskapligt kunskapsperspektiv som gäller för respektive område. Därutöver anpassar vi kurserna utifrån kundens egna idéer och önskemål.

Institutionen ger följande uppdragsutbildningar

På Institutionen för Arbetsvetenskap genomför vi både förändringsarbetet i organisationen och vi kan också utbilda arbetsplatsens egna förändringsledare.

Från 1998 fram till idag har bla följande organisationer köpt ovanstående kurser av oss.

  • GR varvid de flesta SDN och kommuner i regionen varit representerade
  • Kriminalvården (där vi kontinuerligt står för Kriminalvårdens grundutbildning för chefer)
  • VGR i form av sjukvårdsorganisationer i regionen

Vi har gett sammanlagt över 50 kurser varierande från 20 p till nuvarande 7,5 p.

Det är främst två källor som ger bidrag till dessa kurser, den ena är den konflikthanteringsforskning och -utbildning kombinerat med vuxenutvecklingsforskning som Thomas Jordan bedriver vid institutionen.

Den andra är den kunskap i kompetensutveckling inom ledarskap och kommunikation som Agneta Lundquist och Hans Lindgren utvecklat i sitt omfattande arbete med främst ledarutveckling. Både Hans och Agneta har tidigare bred och omfattande erfarenhet av konsultativt arbete i en bred flora av organisationer.

Instititionen har dessutom bedrivit ett metodutvecklingsprojekt i jämställdhet. Projektet har resulterat i att vi har skapat en metod för att bedriva ett kvalitativt jämställdhetsarbete inom organisationer. Vi kan utföra detta förändringarbete på arbetsplatsen och vi utbildar dessutom personer som kan bedriva ett sådant jämställdhetsarbete, förändringsledare.

Under utveckling vid institutionen är bla en kurs i konsultation, en kurs i vuxenutveckling och ledarskap samt ett antal kurser i specifika arbetsmodeller för konsulter.

Då vi har en gedigen kunskapsbas kopplat till en konsultativ kompetens är det möjligt för organisationer att i samarbete med oss bygga kurser som är tydligt resultat orienterade.

Följande personer arbetar med olika typer av uppdragsverksamhet, kontakta dem gärna för mer information.

Birgitta Jordansson, tel 031 - 786 40 98
Thomas Jordan, tel 031- 786 56 63 (Utbildningar gällande konflikter i arbetslivet)

 

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg, Besöksadress Skanstorget 18

Telefon:
031-786 0000

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2016-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/Samverkan/uppdragsverksamhet/
Utskriftsdatum: 2020-08-14