Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

- Blomsterberg, Marianne (2004)

Att förstå och bli förstådd. Om etnisk och kulturell mångfald i primärvårdsarbete Research Report No. 134 Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet.

Studien gav många exempel på de sär­skilda arbetsförhållanden som utmärker vårdcentraler där etnisk och kulturell mångfald är rikligt förekommande. Arbetsbelastningen och arbetskraven blir till följd därav både tyngre och annorlunda. Det sociala stödet i arbetssitua­tionen får man främst av arbetskamraterna. Samtidigt framhåller man att arbetssituationen är intressant, läro­rik och stimulerande.

- Blomsterberg, Marianne (2003)

”Jag tycker… Bearbetning och analys av de öppna svaren i enkätundersökningen” i Furåker, Bengt Arbetsvillkor och arbetstillfredsställelse. En studie inom Västra Götalandsregionens primärvård

En större undersökning rörande arbetsvillkor och arbetstillfredsställelse bland personalen vid vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. I undersökningen, som genomfördes som uppdragsforskning vid Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet, ingick såväl intervjuundersökningar som en större enkätundersökning. Den senare riktades till i princip samtliga primärvårdsanställda med direkt patientkontakt i sitt arbete. I en särskild studie undersöktes betydelsen av etnisk mångfald för arbetet inom primärvården.

 

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2010-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?