Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

- Blomsterberg, Marianne (2004)

Att förstå och bli förstådd. Om etnisk och kulturell mångfald i primärvårdsarbete Research Report No. 134 Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet.

Studien gav många exempel på de sär­skilda arbetsförhållanden som utmärker vårdcentraler där etnisk och kulturell mångfald är rikligt förekommande. Arbetsbelastningen och arbetskraven blir till följd därav både tyngre och annorlunda. Det sociala stödet i arbetssitua­tionen får man främst av arbetskamraterna. Samtidigt framhåller man att arbetssituationen är intressant, läro­rik och stimulerande.

- Blomsterberg, Marianne (2003)

”Jag tycker… Bearbetning och analys av de öppna svaren i enkätundersökningen” i Furåker, Bengt Arbetsvillkor och arbetstillfredsställelse. En studie inom Västra Götalandsregionens primärvård

En större undersökning rörande arbetsvillkor och arbetstillfredsställelse bland personalen vid vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. I undersökningen, som genomfördes som uppdragsforskning vid Sociologiska institutionen, Göteborgs universitet, ingick såväl intervjuundersökningar som en större enkätundersökning. Den senare riktades till i princip samtliga primärvårdsanställda med direkt patientkontakt i sitt arbete. I en särskild studie undersöktes betydelsen av etnisk mångfald för arbetet inom primärvården.

 

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2010-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/Samverkan/utvaderingar/Exempel/Arbetsmilj_/
Utskriftsdatum: 2020-04-03