Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Självvärdering

Självvärdering är en metod som involverar personalen i kritisk bedömning av den egna verksamheten genom att utvärderingen ombesörjes av den verksamhet eller organisation som skall granskas (och inte av någon extern utvärderare). Självvärdering kan ses som en organisationsform där man organiserar erfarenhetsutbyte med visst stöd och vissa krav. Självvärdering har framför allt visat sig vara en metod för personal- och verksamhetsutveckling. Men den kan också utgöra ett stöd för och ett led i en extern utvärdering. I rapporterna uppmärksammas parallella läroprocesser där den externa utvärderingens bidrag till evidensbaserad kunskap kunde kompletteras med självvärderingens lokalt bundna och praktiknära kunskap.

- Holmer, Jan (2006)

Self-evaluation as as Support for Work Place Learning .In Gerber, Rod (ed.) Improving Work Place Learning - Emerging International Perspectives. NOVA Publishers

- Haraldsson, Jennie, Jan Holmer m fl (2005)

Tid för gemensam reflektion. Självvärderingar inom storstadssatsningen i Göteborg. Göteborgs Stad, Stadskansliet, 2005.

- Holmer, Jan (2003)

Självvärdering som stöd för personal- och verksamhetsutveckling. Skrifter från Institutionen för arbetsvetenskap, Göteborgs universitet.

- Allebeck, Peter, Jan Holmer m fl (2001)

Utvärdering av DELTA-projektet på Hisingen – samverkan mellan myndigheter och dess effekter på organisation, personal, brukare och samhällsekonomi. Kommentus förlag, Stockholm. 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2010-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?