Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Social Ekonomi

- Laurelii, Eva och Agneta Lundqvist (2008)

Agdor-projektet
Se under Arbetsmarknad

- Laurelii, Eva (2008)

Equalprojektet Egenanställning.
Se under Arbetsmarknad

- Gillberg, Gunnar (2003).

Projekt Naturgårdarna. Utvärdering av projekt Naturgårdarna april 2001 - december 2002. Göteborgs universitet, Institutionen för arbetsvetenskap.
En utvärdering av projekt Naturgårdar i Helsingborg. Projektidén går ut på att bereda människor med psykiska och intellektuella funktionshinder arbete och meningsfull sysselsättning genom en verksamhet baserad på ett ekologiskt naturvårdsarbete. Målet är att utveckla en självständig verksamhet i form av ett socialt arbetskooperativ. Utvärderingen fokuserar på deltagarnas förändrade självbild under projektets gång. Slutsatsen är bl a att deltagarnas känsla av makt, kontroll och inflytande ökade under projekttiden. Utvärderingen bygger på en intervjuer med alla deltagare vid tre tilfällen, i inledningsskedet, när projektet nått halvvägs och i slutskedet av projektet.

- Gillberg, Gunnar och Jenny Stenberg (2002).

Livsformsanalys och lokalt utvecklingsarbete. En pilotstudie av analysmetodens potential vid studier av socialt kapital, social ekonomi och hållbar utveckling. Rapporter från institutionen för arbetsvetenskap, Göteborgs universitet.

En utvärdering av livsformsanalysen som metod. Studien utgör en beskrivning av livsformsanalysens teoretiska utgångspunkter och praktiska tillämpning samt tre provintervjuer där metoden använts praktiskt. Resultatet visar att metoden har en hög grad av användbarhet, men att en metodutveckling är nödvändig i synnerhet med tanke på de blandlivsformer som utvecklats i storstädernas förorter.
 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2010-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?