• Karriärstad gav SM-vinst

[2017-12-08] Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman kan titulera sig Svenska mästare. De vann årets upplaga av Personalvetar-SM som avgjordes i Stockholm. Deras förslag, ¿En karriärstad¿ för Försvarsmakten blev vinnande bidraget bland 19 förslag.

• HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

[2017-12-06] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

• Nya korta kurser för lärare

[2017-12-05] Det går fortfarande att söka två av vårens fortbildningskurser för lärare; Vad är sociologi? och Sociala relationer klass, kön, etnicitet. Kurserna riktar sig främst till lärare i samhällskunskap på gymnasiet. - Vi har sett ett stort intresse bland lärare som varit ute några år, säger Oskar Engdahl, viceprefekt och utbildningsansvarig vid institutionen. Man kan säga att det finns två anledningar till att man kan gå dessa kurser, dels är de nyttiga om man undervisar i exempelvis samhällskunskap eller kriminologi, men kurserna kan också vara användbara för att förstå varför skolmiljön ser ut som den gör.

• Våra forskare i media: Sven-Åke Lindgren. Tidningen Etc har pratat med kriminologiprofessor Sven-Åke Lindgren som understryker att anmälda mord och faktiska mord inte är samma sak.

[2017-12-05] Tidningen Etc rapporterar att antalet anmälningar om mord, dråp och misshandel med dödlig utgång är rekordhögt i år. I artikeln har man pratat med kriminologiprofessor Sven-Åke Lindgren som understryker att anmälda mord och faktiska mord inte är samma sak.

• Våra forskare i media: Mattias Wahlström

[2017-12-05] Mattias Wahlström har idag (4/12) medverkat i Vetandets värld, Sveriges radio P1. Inslaget handlar om Metoo-kampanjen.