Nyheter

• Våra forskare i media, Emma Engdahl: Det ligger en hel människa i sjukhussängen

[2018-11-09] Att förberedas för en operation där livmodern ska tas bort. Vad gör det med en som människa, kvinna och individ? I sjukhussängen reflekterar sociologen Emma Engdahl över hur man kan förbli sig själv.

• Hur mår läkaren på andra sidan appen?

[2018-10-25] Pauline Georgy fick pris för sin uppsats i arbetsvetenskap

• Våra forskare i media, Christoph Haug intervjuad i P4 Göteborg

[2018-10-24] Christoph Haug har blivit intervjuad i P4 Göteborg om Göteborg stads försök att mäta hur talartid är fördelad mellan män och kvinnor i stadens styrelser och nämnder.

• Civilsamhället, arbetsmarknaden och migranter

[2018-10-24] Vad är det för mekanismer som gör att migranter kommer in på en arbetsmarknad? Ett internationellt forskningteam skall studera hur lokala initiativ från olika delar av civilsamhället påverkar migranters möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Man kommer att studera sammanlagt fyra områden i Göteborg och Birmingham och kartlägga likheter och skillnader.

• Skall studera 1,5 generationens invandrare

[2018-10-24] I ett mobilt Europa kommer många tusen personer till Sverige från Polen och Rumänien och övriga EU för att arbeta. På senare år väljer flera EU-medborgare att förenas med familjen i Sverige och bosätta sig här under längre tid. Hur upplever barn och unga familjens migration? Hur bygger de relationer i det nya landet och över gränserna? Oksana Shmulyar Gréen är med i ett projekt som fått pengar från Forte för att studera barns och ungas relationsskapande efter återförening med invandrade föräldrar från Polen och Rumänien i Sverige.