Nyheter

• Våra forskare i media, Håkan Thörn: Bättre bostäder - men till vilken kostnad?

[2018-10-18] Håkan Thörn är intervjuad i tidningen ETC Göteborg med anledning av att han fått finansiering till ett forskningsprojekt som skall studera hur hyresgästerna påverkas av renoveringen av miljonprogrammet.

• Skall studera hyresgästernas inflytande

[2018-10-17] Håkan Thörn har fått drygt 6,5 miljoner från Formas för att genomföra ett treårigt forskningsprojekt som skall studera vilka effekter hyresgästernas inflytande får på hur mycket miljonprogrammets lägenheter skall renoveras. - Vi har sett i tidigare studier att hyresgästerna vill få sina lägenheter renoverade, men inte till de höga kostnader som fastighetsägarna vill få ut genom att genomföra standardhöjande åtgärder. Projektet kommer att titta närmare på elva olika områden i Uppsala, Stockholm och Göteborg. På institutionen kommer också Elena Bogdnanova och Linda Soneryd att arbeta i projektet.

• Våra forskare i media, Bengt Larsson

[2018-10-16] Tidningen Bohusläningen har intervjuat Bengt Larsson med anledning av statistiken över vilka yrken där man tjänar mest, och minst.

• Våra forskare i media, Hans Ekbrand

[2018-10-15] Att de två tjejer som misstänks för branden i Gottsunda inte var elever på skolan är inte överraskande. Det säger Hans Ekbrand, universitetslektor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, som forskat om motiven bakom skolbränder, till Uppsala Nya Tidning (låst artikel).

• Våra forskare i media, Göran Sundqvist

[2018-10-15] Göran Sundqvist, professor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har skrivit en debattartikel i DN med anledning av FN:s klimatpanels senaste rapport.