• Ny bok om känslor i rättssalen

[2019-02-21] Det är viktigt att inse att anställda inom rättsväsendet, exempelvis åklagare och domare, påverkas av sina känslor i arbetet. Genom att tala öppet om det får man bättre möjligheter till reflektion och att hantera känslorna på ett medvetet och professionellt sätt. Det visar ny forskning från Uppsala universitet och Göteborgs universitet som nyligen publicerades i boken Professional emotions in court ¿ A sociological perspective, av Stina Bergman Blix och Åsa Wettergren.

• Våra forskare i media, Patrik Vulkan

[2019-02-19] Modellen Flexicurity har sina rötter i Danmark. Patrik Vulkan har forskat om modellen och har intervjuats i flera medier.

• Våra forskare i media, Åsa Wettergren

[2019-02-19] Åsa Wettergren har tillsammans med Stina Bergman Blix skrivit boken "Professional emotions in court ¿ A sociological perspective". Syftet med boken har varit att se hur känslor och förnuft samspelar i domstolsarbetet och hur man väljer att hantera sina känslor i yrkesutövningen. Dagens Nyheter, JUSEK-tidningen, Dagens juridik m fl har skrivit om boken

• Våra forskare i media, Nuhi Bajqinca

[2019-02-08] Borås Tidning har träffat Nuhi Bajqinca som forskat på halvtid i åtta år om modersmålsundervisning i Sverige från 50-talet och framåt (låst artikel). I dag,fredag disputerar han på sin doktorsavhandling som visar att riktlinjerna ständigt har präglats av politik och samhällsförändringar.

• Våra forskare i media, Doris Lydahl och Birgitta Jordansson bemöter kritiken från Sahlgrenskas ordförande

[2019-01-29] Det är med häpnad vi läser intervjun med Sahlgrenskas nya styrelseordförande Henrik Ripa (M) i Göteborgs Posten den 14 januari, skriver Doris Lydahl filosofie doktor och Birgitta Jordansson docent. Ripa anser nämligen att sättet att komma till bukt med de problem som finns på Sahlgrenska, som påpekats av både läkare (GP 5 januari) och sjuksköterskor (GP 26 november 2018), är att minska sjuksköterskornas omvårdande uppgifter.