Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny bok om kärlek och depression

  [2018-03-15] Kärlek och lycka är begrepp som hänger tätt samman. Men är det i dag viktigare att tala om kärlek och depression? I sociologen Emma Engdahls bok "Depressive Love - A Social Pathology" undersöks hur våra nära relationer kan orsaka depression.

 • Våra forskare i media: Bengt Furåker

  [2018-03-14] Nättidningen Affärsliv24/Västerbottenskuriren skriver om att män byter jobb oftare än kvinnor. -Delvis har det nog att göra med att kvinnor i högre utsträckning jobbar i offentlig sektor, där rörligheten ofta är rätt så liten, Bengt Furåker, seniorprofessor i sociologi och arbetsvetenskap.

 • Doris Lydahl fick pris för bästa artikel

  [2018-03-13] Doris Lydahl har tilldelats Torgny T. Segerstedts pris för bästa artikel i Sociologisk Forskning år 2017. Hon delar utmärkelsen med Mehek Muftee från Stockholms universitet. Priset delades ut på årets upplaga av Sociologidagarna som i år var förlagda till Lund.

 • Professor med inriktning mot känslor

  [2018-03-13] Åsa Wettergren är ny professor i sociologi, hennes inriktning är emotionssociologi som handlar om att studera känslor och förnuft i samverkan i olika typer av sociala sammanhang. I Åsas fall i organisationer, sociala rörelser och migration. - Jag har framförallt studerat rättsväsendet. Det finns en föreställning om att "känslor inte hör hemma" i domstolarna som ska vara rationella och objektiva. Men min forskning visar på omfattningen av känslor och känslomässiga processer och att de har betydelse både för att kunna utföra arbetet över huvud taget och för de beslut som fattas, inklusive domar.

 • Våra forskare i media: Sofia Björk

  [2018-03-12] I dagens (12/3) upplaga av Dagens Nyheter (Insidan) finns en artikel med rubriken "Hur bevarar man jämställdheten när barnen har kommit?". Sofia Björk intervjuas.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (För karta och vägbeskrivning, se "Kontakta oss")

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031-786 4764

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?