Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tar tåget till Snabbspåret

  [2017-12-19] 37 lärare från Syrien har satt sig på skolbänken igen. Denna gång i universitetets lokaler. Institutionen har på uppdrag av Arbetsförmedlingen dragit igång den tredje upplagan av Snabbspåret, kursen ¿Att vara lärare i svensk skola och förskola¿ som vänder sig till nyanlända lärare och som har arabiska som modersmål.

 • Våra forskare i media: Sofia Björk

  [2017-12-18] Tidningarna MåBra och Elle skriver om att kvinnor stressar mer kring jul än män. Man hänvisar bland annat till en avhandling från Sofia Björk, vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, som handlar om jämnställdhetsideal och normer i Sverige.

 • Karriärstad gav SM-vinst

  [2017-12-08] Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman kan titulera sig Svenska mästare. De vann årets upplaga av Personalvetar-SM som avgjordes i Stockholm. Deras förslag, ¿En karriärstad¿ för Försvarsmakten blev vinnande bidraget bland 19 förslag.

 • HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

  [2017-12-06] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

 • Nya korta kurser för lärare

  [2017-12-05] Det går fortfarande att söka två av vårens fortbildningskurser för lärare; Vad är sociologi? och Sociala relationer klass, kön, etnicitet. Kurserna riktar sig främst till lärare i samhällskunskap på gymnasiet. - Vi har sett ett stort intresse bland lärare som varit ute några år, säger Oskar Engdahl, viceprefekt och utbildningsansvarig vid institutionen. Man kan säga att det finns två anledningar till att man kan gå dessa kurser, dels är de nyttiga om man undervisar i exempelvis samhällskunskap eller kriminologi, men kurserna kan också vara användbara för att förstå varför skolmiljön ser ut som den gör.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Skanstorget 18 (För karta och vägbeskrivning, se "Kontakta oss")

Telefon:
031-786 0000

Fax:
031-786 4764

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-01-24