Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Lärare uppmärksammas för pedagogisk skicklighet

  [2020-04-02] Christel Backman har en utmärkt pedagogisk förmåga, enligt Göteborgs universitet som nu tilldelat henne titeln "excellent lärare". Vi ställde några frågor för att få veta mer om hennes syn på lärarprofessionen och pedagogik.

 • Fackligt samarbete i Europa

  [2020-04-01] Bengt Furåker och Bengt Larsson är författare till en nypublicerad bok om fackligt samarbete i Europa. Boken sammanfattar ett rigoröst forskningsarbete vars unika delar tidigare publicerats i spridda sammanhang.

 • Otillräcklig samhällsorientering för nyanlända

  [2020-03-30] Nyanlända får information om det svenska samhället som inte är behovsprövad och som är kraftigt förenklad, visar en ny avhandling från Göteborgs universitet. De som tar fram nationellt utbildningsmaterial för denna samhällsinformation förhåller sig till kritiska röster snarare än att säkerställa att insatsen baseras på vetenskaplig kunskap.

 • Vinnande uppsats visar på tilltro till sexköpslagen

  [2020-03-26] Agnes Svensson, student vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, har vunnit första pris i Brottsoffermyndighetens uppsatstävling 'Brottsoffer i fokus' för sin studie om våldsutsatthet i samband med sexköp.

 • Analys av främlingsfientligt diskussionsforum prisas

  [2020-03-23] I en vetenskaplig artikel har Anton Törnberg och Mattias Wahlström analyserat innehållet i ett främlingsfientligt diskussionsforum i sociala medier. Nu prisas deras arbete med Segerstedtpriset för bästa artikel i tidskriften Sociologisk Forskning.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Box 720, 405 30 Göteborg, Besöksadress Skanstorget 18

Telefon:
031-786 0000

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2020-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?