Kalendarium

Tid: 2019-09-19 kl 13:00

Evenemangstyp: Seminarium

Guest professor Graeme Martin will be visiting the Centre for global HRM (CGHRM) during fall 2019 and spring 2020, hosting a series of research seminars aiming at interdisciplinary publishing in HRM. The first seminar has the title "Improving Research Outputs, Research Impact and Research Culture: Can We Learn Anything from the UK and its Research Excellence Framework?": This introductory session will explore the British approach to developing research outputs, in the form of refereed articles, books, chapters, etc., research impact and research culture in UK universities. Over the past thirty years the UK has attempted to improve the quality and impact of research in universities, using a highly-regulated form of performance management, currently labelled the Research Excellence Framework (REF). This approach to improving research quality has had a fundamental impact, both positive and negative, on the output of academics, particularly in Business and Management, which is the most highly-competitive and largest unit of assessment.

Jonna Bornemark: Att mäta eller inte mäta? Kvalitet och kompetens i välfärden

Tid: 2019-09-20 kl 13:15
Plats: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) - Sal T219, Olof Wijksgatan 6

Evenemangstyp: Debatt

Att mäta eller inte mäta? Ett seminarium och panelsamtal med filosofen Jonna Bornemark utifrån hennes bok om Det omätbaras renässans. Seminariet är öppet för alla intresserade. Det arrangeras i samarbete med Masterprogrammet i evidensbasering och ingår i STS-seminarieserie.

Föreläsare: Panelsamtal på svenska: Jonna Bornemark, Södertörns högskola och Morten Sager, FLoV Moderator: Johan Söderberg, FLoV

Collective Writing/Reading i F417 every Thursday

Tid: 2019-09-25 kl 09:45

Evenemangstyp: Workshop

The first session starts at 9am sharp. Focused work for 50min per session and then we take 10min break before the next one starts. If you are unable to participate from the start, you are welcome every full hour (but please do not disturb your focused colleagues in the middle of a session).

Feministiskt seminarium: Lunch-seminar* Book discussion: Living a feminist life (ch. 9-end of book)

Tid: 2019-09-25 kl 12:00

Evenemangstyp: Seminarium

*Lunch-seminars are informal meetings over our lunchboxes. OBS! Lokalen är F 417.

Allmänt seminarium: Diskussion om de nyutgivna böckerna Vetenskap och demokrati och Vetenskapligt medborgarskap, Göran Sundqvist och Linda Soneryd. Obs! Tiden.

Tid: 2019-09-25 kl 16:00

Evenemangstyp: Seminarium

Kommentatorer: Catharina Landström, STS Chalmers och Mikael Carleheden, Köpenhamns universitet. Ordförande Abby Petersen.

Sida 1 av 9

Ytterligare kalenderhändelser

För information om ytterligare kalenderhändelser längre fram i tiden hänvisas till vår Kalender (i vänsterkolumnen).

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-02-11