Kalendarium

Answering the Question: What is the Haitian Revolution? Four Lessons in the Art of Abstraction

Tid: 2020-04-15 kl 10:15

Evenemangstyp: Seminarium

Carl Wilén presenterar ett artikelutkast som kommenteras av Nicolai von Eggers, post.doc. vid danska institutet i Aten, samt vid Kingston University och Aarhus universitet, gästforskare vid LIR 2019-2020. The aim of the present article is to investigate affinities and discontinuities between the different parties in a conflict about the status of human rights in the Haitian Revolution that has emerged during the last three decades. The devices chosen for the analysis will be rooted in an emphasis on the centrality of abstractions, and in an elaboration of three specific modes of abstraction - abstractions of extension, generality, and vantage point - for analyses of moving objects of investigation, such as revolution and social change.

Föreläsare: Carl Wilén

Om begreppet "rörelsetexter": Samarrangerad workshop mellan inst. för litteratur, idéhistoria och religion och inst. för sociologi och arbetsvetenskap

Tid: 2020-04-15 kl 13:15

Evenemangstyp: Workshop

Håkan Thörn, inst. för sociologi och arbetsvetenskap, Christine Quarfood, inst. för litteratur, idéhistoria och Religion. Workshopen utforskar begreppet rörelsetexter. Vilka är dess styrkor och svagheter? Hur kan det användas, vad särskiljer det och vilka begrepp konkurrerar det med? Håkan Thörn och Christine Quarfood inleder workshopen, som följs av en runda där var och en av oss har funderat på ovanstående (och/eller andra!) frågor, samt av en öppen diskussion. Underlag: texter av Håkan och Christine. Språk: svenska och danska

EMOGU-seminar: Nina Margis

Tid: 2020-04-17 kl 13:15

TBA

CSM-RESIST: Futures of the revolution and the reformation

Tid: 2020-04-22 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Elena Namli, Uppsala University Discussant: Hjalmar Falk, University of Gothenburg

Sida 5 av 8

Ytterligare kalenderhändelser

För information om ytterligare kalenderhändelser längre fram i tiden hänvisas till vår Kalender (i vänsterkolumnen).

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-02-11