Allmänt seminarium: Mitt-seminarium: Ålderskontroversen 2015-2019: En dokumentstudie om åldersteknologier i svensk asylrätt, My Hyltegren

Kommentatorer: Andreas Gunnarsson och Robin Jonsson
Ordförande: Linda Soneryd
Språk: Svenska

Avhandlingen är en monografi på svenska och handlar om åldersbedömning i svensk asylrätt 2015-2019. I centrum står implementeringen av en kontroversiell metod för åldersbedömning, initierad av Sveriges regering i maj 2016. Teoretiskt utgår studien från fältet teknik- och vetenskapsstudier (Science and Technology Studies, STS) och empiriskt behandlas politiska styrdokument, medial debatt samt juridiska beslutsdokument i asylärenden.

Under ett mitt-seminarium behandlas ett pågående avhandlingsarbete. Tidsmässigt sker detta seminarium i "mitten" av arbetet, men omfattningen på den text som läggs fram varierar. Manus finns tillgängligt för den som vill läsa innan (kontakta författaren eller kontaktperson för seminariet). Särskilt utsedda kommentatorer ger konstruktiv feedback till den doktorand vars arbete läggs fram.

Datum: 2020-02-19

Kategorier: Samhällsvetenskap