• Våra forskare i media, Håkan Thörn

[2019-09-12] Håkan Thörn kritiserar Chalmers pilotstudie av varför människor flyttar vid renovering. Rapporten kommer för tidigt och är gjord på alldeles för litet underlag för att ha något värde, anser Thörn. Artiklen är publicerad i Hem och hyra.

• Våra forskare i media, Håkan Thörn

[2019-09-04] En alltmer sammanbiten forskarvärld menar att utsläppskurvorna måste böjas drastiskt nedåt på mycket kort tid.

• Bengt Furåker och Kristina Håkansson har kommit ut med en ny bok

[2019-08-28] Bengt Furåker and Kristina Håkansson (eds) (2020) Work Orientations: Theoretical Perspectives and Empirical Findings. New York: Routledge.

• Våra forskare i media, Johan Alfonsson

[2019-08-28] Johan Alfonsson har blivit intervjuad i tidningen etc om tillfälliga anställningar och ensamarbete.

• Våra forskare i media, Emma Engdahl

[2019-08-20] I en stor studie från Stanford i USA fick deltagarna svara på frågan "Hur träffades ni?". Resultaten visar att nu är det på nätet man träffas, inte via gemensamma vänner. Emma Engdahl, professor vid institutionen kommenterar undersökningen.

• Talade i samband med Finlands ordförandeskap

[2019-08-20] Bertil Rolandsson, docent vid institutionen, var en av föredragshållarna vid konferensen "High level Conference for Competitiveness for the Finnish Presidency of the Council of the European Union" med underrubriken "Sustainable growth: skills and smart work organization in the digital era"

• Två nya böcker om professioner

[2019-08-12] Lennart Svensson, knuten till Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap är en av redaktörerna till två nya böcker om professioner, "Det professionella landskapets framväxt" och "Ett professionellt landskap i förvandling"

• Våra forskare i media, Gunnar Gillberg.

[2019-06-18] Gunnar Gillberg har blivit intervjuat i två tidningar om ungas villkor på arbetsmarknaden.

• Skall studera digitaliseringens påverkan på nordiskt arbetsliv

[2019-06-17] Department for Sociology and Work Science have been granted network funding, involving Nordic researchers from Denmark (University for Copenhagen/FAOS), Norway (Fafo/Oslo), Sweden (University of Gothenburg), Finland (University of Tampere/Finnish Institute of Occupational Health) and Iceland (University of Reykjavik). The researchers will be investigating how digitalization of work have impact on institutional arrangements, shaping skill requirements and employment relations in Nordic working lives. Project leader and contact person: Associate Professor Bertil Rolandsson (bertil.rolandsson@gu.se)

• Våra forskare i media, Mattias Bengtsson. Att bryta mot normen

[2019-06-17] Mattias Bengtsson har intervjuats i Magasinet Publikt om människor som väljer att leva på ett annorlunda sätt.