Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Våra forskare i media, Sofia Björk och Mattias Wahlström

  [2018-08-14] I en artikel i dagens Göteborgs Posten (14/8) säger nästan 50 procent av de hbtq-personer som är anställda av Göteborgs stad att de har åtminstone någon kollega som pratar negativt om hbtq-personer. Det visar en färsk rapport om arbetsmiljön som staden har beställt av Göteborgs universitet. Rapporten är skriven av Sofia Björk och Mattias Wahlström.

 • Vad har kameran i kikaren?

  [2018-06-19] - Jag har aldrig mött ett så stort intresse för ett forskningsprojekt som jag deltagit i, säger Cecilia Hansen Löfstrand. När Afa försäkring släppte sin pressrelease började telefonen ringa, framförallt var det personer från bevakningsbranschen som hörde av sig. Hennes projekt skall studera vilka effekter kroppsburna kameror får för olika typer av bevakningspersonal.

 • Ny bok om Prideparader

  [2018-06-19] Boken ¿Pride Parades and LGBT Movements: Political Participation in an International Comparative Perspective¿ har precis kommit ut på förlaget Routledge och är skriven av Abby Peterson, Mattias Wahlström, bägge vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap och Magnus Wennerhag vid Södertörns högskola.

 • Stina Larsson prisad

  [2018-06-19] Stina Larsson, dramalärare vid institutionen, var en i lärarlaget som fick årets pedagogiska pris vid Sahlgrenska akademin. Lärarna har länge arbetat med drama som ett sätt att rusta blivande sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor inför yrkeslivet. Dramaövningarna är väl förankrade i både forskning och mot lärandemålen i utbildningsplanerna, och ger studenterna möjlighet att öva, pröva och reflektera.

 • Våra forskare i media, Bertil Rolandsson

  [2018-06-18] Bertil Rolandsson har blivit intervjuad (18/6) i Dagens Industri med anledning av att Moderaterna ser gig- och plattformsekonomin som en lovande jobbskapare som kan sänka trösklarna till arbetsmarknaden.

 • Våra forskare i media, Sofia Björk

  [2018-06-12] I dagens G-P (12/6) intervjuas Sofia Björk ang den repport som hon och Mattias Wahlström har skrivit om Hbtq-personers sociala arbetsmiljö i Göteborgs Stad.

 • Våra forskare i media, Håkan Thörn

  [2018-06-05] Håkan Thörn intervjuades i söndagens "Godmorgon världen!" under rubriken "1968 kom musiken som förenade proteströrelser i USA".

 • Våra forskare i media, Annika Härenstam

  [2018-06-04] Göteborgs-Posten har gjort en sammanställning av chefer i ledande ställning inom kulturlivet i Göteborg som visar att en stor andel är kvinnor. Tidningen har intervjuat Annika Härenstam, professor emerita i arbetsorganisation och arbetsvetenskap, som säger att det de senaste tjugo åren har skett en stor förändring när det gäller andelen kvinnor på chefspositioner, framför allt i offentlig sektor.

 • Våra forskare i media, Josefin Persdotter

  [2018-05-29] Igår på internationella mensdagen intervjuades Josefin Persdotter, doktorand vid institutionen, i Sveriges Radio P4.

 • URBSEC flyttar in

  [2018-05-21] Forskning om urban trygghet och säkerhet växer. Sedan många år har URBSEC fokuserat på detta område och nu är det dags att ta ytterligare ett steg. Institutionen, Västra Götalandsregionen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tecknat ett avtal om finansiering för tre år framåt.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-04-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?