• Jackpot hos Formas

[2019-12-04] Resultatet från den senaste utlysningen hos FORMAS blev mycket lyckat för institutionen. Sex ansökningar beviljades finansiering med en total summa av drygt 23 miljoner.

• Våra forskare i media, Lotta Dellve. Modiga chefer kan lyfta undersköterskor

[2019-12-03] Lotta Dellve är intervjuad i Kommunalarbetaren. För att lyckas få en mer delaktig organisation krävs tilltro till personalens kompetens och att alla kan växa med ansvar och lära sig. Det menar forskaren Lotta Dellve.

• Våra forskare i media, Erica Nordlander. Så styr vår uppväxtmiljö vad vi vill jobba med

[2019-12-03] Våra forskare i media, Erica Nordlander. Så styr vår uppväxtmiljö vad vi vill jobba med. Erika är intervjuad i GP den 3/12.

• Våra forskare i media, Emma Engdahl

[2019-12-02] Emma Engdahl tar i en essä upp personlighetstesters tillförlitlighet. Essän sändes i Sveriges Radio OBS!

• Våra forskare i media, Christel Backman. Övervakningskameror ¿ flipp eller flopp?

[2019-11-14] Polisen i Borås vill sätta upp 55 kameror i stadens utsatta områden. Men forskningen visar att övervakningskameror har en blygsam brottsförebyggande effekt. Det säger Christel Backman, lektor i sociologi, i en intervju med P4 Sjuhärad.

• Våra forskare i media, Mattias Wahlström. Klimatdemonstranter - vilka är de?

[2019-10-11] I ETC berättar Mattias Wahlström, docent i sociologi som forskar kring sociala rörelser, om den klimatrörelse som Greta Thunberg varit med att skapa med anledning av presentationen av årets fredspristagare på Nobelinstitutet i Oslo.

• Våra forskare i media, Christoph Haug

[2019-10-08] Var tredje offentliganställd: Möten är slöseri med tid. - Självklart har den som kallar till ett möte ansvar för att klargöra syftet, förbereda sig och skicka ut information som andra behöver för att kunna bidra. Det krävs ingen forskning för att komma fram till det. Det intressanta är varför det ändå hålls dåliga och oförberedda möten, säger Christoph Haug till tidningen Dagens Samhälle.

• Våra forskare i media, Mattias Wahlström. Klimatdemonstranter - vilka är de?

[2019-09-30] Med anledning av fredagens klimatdemonstrationer gästade Mattias Wahlström, docent i sociologi, Studio Ett. Där svarade han på frågor om vilka det är som demonstrerar och hur framtiden för proteströrelsen ser ut.

• Våra forskare i media, Josefin Persdotter

[2019-09-24] Josefin Persdotter intervjuas i ett inslag i SVT:s Kulturnyheterna om ¿menskonst¿. Hon menar att reaktionerna mot menskonsten visar att den behövs, och att det kan vara bra ur ett feministiskt perspektiv.

• Våra forskare i media, Håkan Thörn

[2019-09-12] Håkan Thörn kritiserar Chalmers pilotstudie av varför människor flyttar vid renovering. Rapporten kommer för tidigt och är gjord på alldeles för litet underlag för att ha något värde, anser Thörn. Artiklen är publicerad i Hem och hyra.