Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Karriärstad gav SM-vinst

  [2017-12-08] Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman kan titulera sig Svenska mästare. De vann årets upplaga av Personalvetar-SM som avgjordes i Stockholm. Deras förslag, ¿En karriärstad¿ för Försvarsmakten blev vinnande bidraget bland 19 förslag.

 • HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

  [2017-12-06] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

 • Nya korta kurser för lärare

  [2017-12-05] Det går fortfarande att söka två av vårens fortbildningskurser för lärare; Vad är sociologi? och Sociala relationer klass, kön, etnicitet. Kurserna riktar sig främst till lärare i samhällskunskap på gymnasiet. - Vi har sett ett stort intresse bland lärare som varit ute några år, säger Oskar Engdahl, viceprefekt och utbildningsansvarig vid institutionen. Man kan säga att det finns två anledningar till att man kan gå dessa kurser, dels är de nyttiga om man undervisar i exempelvis samhällskunskap eller kriminologi, men kurserna kan också vara användbara för att förstå varför skolmiljön ser ut som den gör.

 • Våra forskare i media: Sven-Åke Lindgren. Tidningen Etc har pratat med kriminologiprofessor Sven-Åke Lindgren som understryker att anmälda mord och faktiska mord inte är samma sak.

  [2017-12-05] Tidningen Etc rapporterar att antalet anmälningar om mord, dråp och misshandel med dödlig utgång är rekordhögt i år. I artikeln har man pratat med kriminologiprofessor Sven-Åke Lindgren som understryker att anmälda mord och faktiska mord inte är samma sak.

 • Våra forskare i media: Mattias Wahlström

  [2017-12-05] Mattias Wahlström har idag (4/12) medverkat i Vetandets värld, Sveriges radio P1. Inslaget handlar om Metoo-kampanjen.

 • Våra forskare i media: Emma Engdahl

  [2017-11-24] Emma Engdahl har skrivit två essäer om sociologen Arlie Russell Hochschilds bok om amerikanska högern, Strangers in Their Own Land: Anger and Mourning on the American Right. Texterna är publicerade i kultur- och samhällsmagasinet Opulens.

 • Våra forskare i media: Emma Engdahl

  [2017-11-23] Emma Engdahl medverkade i gårdagens (22/11) OBS! i P1, Sveriges radio, med en essä: Egenintresset kan vara vår frälsning.

 • Forskare förklarar: Om tidsbegränsade anställningar

  [2017-11-15] Trenden är att andelen tidsbegränsade anställningar ökar i Europa och i Sverige och det är arbetsgivarnas önskemål om större flexibilitet som driver utvecklingen. I samarbete mellan Samhällsvetenskapliga fakulteten och Mediateknik kommer universitetet att producera korta filmer som framförallt kommer att läggas ut på Facebook. Ambitionen är att kunna göra en produktion om ett aktuellt ämne och denna film görs med anledning av EU-toppmötet i Göteborg vars tema är "Rättvisa jobb och tillväxt"

 • Våra forskare i media: Johan Alfonsson

  [2017-11-15] Det är bara vissa tidsbegränsade anställningar som leder till fast jobb. Johan Alfonsson deltog i gårdagens 21-sändning av "Aktuellt".

 • Ny bok om attraktiva arbetsplatser för chefer

  [2017-11-15] I början av december ger Springer förlag ut boken ¿Understanding Attractive Work in a Globalized World¿. Den är ett delresultat av ett mångårigt forskningsprojekt med Indien. Projektet har undersökt vilka faktorer som gör att chefer upplever sin arbetsplats som attraktiv, dvs att de känner ett engagemang i sin organisation och väljer att stanna kvar på sina arbeten. Studier har gjorts på indiska och svenska organisationer.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-04-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?