Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Från Jamaica till Haga

Nyhet: 2017-09-01

Shawanda Stockfelt har påbörjat en tvåårig postdok-tjänst och skall arbeta i flera olika projekt som handlar om åldrande.
- Jag skall arbeta tillsammans med Lotta Dellve och Björn Halleröd och fokusera på att analysera några befintliga dataset.

Shawanda disputerade i utbildningsvetenskap vid universitetet i Bristol, England. Hennes avhandling handlade om pojkars förväntningar och deras förhållande till socialt, ekonomiskt och kulturellt kapital. Detta ledde till en postdok-tjänst där hon fokuserade på att modellera sambandet mellan ambitioner, framgång och högre utbildnings- eller arbetsmarknadsresultat. Detta i förhållande till kön, etnicitet och klass.
Shawanda har en tvärvetenskaplig bakgrund som innefattar psykologi, antropologi, utbildning och ledarskap. Själv beskriver hon sig som en blandad metodforskare med fokus på tillämpade kvantitativa metoder.

England tur och retur

Hon är född och uppvuxen på Jamaica. Efter studierna blev det en session till Göteborg där hon arbetade som lärare på Internationella skolans gymnasium. Därefter flyttade hon till Storbritannien för att fortsätta studierna på master- och doktorandnivå. Där bodde hon i 11 år tillsammans med sin svenske man och deras två barn.
- Vi tycker om Göteborg så vi valde att flytta tillbaka till stan och har nu slagit oss ner i Högsbo.
I och med att Shawanda flyttade hit permanent började hon också studera svenska för invandrare. För att öva sig fick hon rådet att vara ute på en arbetsplats och för hennes del var universitetet det naturliga valet.
- Men det blev inte så mycket träning i svenska eftersom de flesta på universitet talade engelska.

Annons på hemsidan

Men ett annat råd var desto bättre, för att hitta ett jobb gällde det att söka runt på olika hemsidor och en dag låg annonsen ute.
- Det skall bli spännande att sätta sig in i ett delvis nytt forskningsområde med de kunskaper och erfarenheter jag har. I första hand skall jag studera olika typer av indikatorer där det finns en koppling mellan ålder, eller åldrande, och hälsa. Det finns många faktorer som påverkar vår hälsa och jag skall i första hand arbeta med kvantitativa analyser med det bli även en del kvalitativt arbete.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?