Ny bok om Prideparader

Nyhet: 2018-06-19

Boken ”Pride Parades and LGBT Movements: Political Participation in an International Comparative Perspective” har precis kommit ut på förlaget Routledge och är skriven av Abby Peterson, Mattias Wahlström, bägge vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap och Magnus Wennerhag vid Södertörns högskola.

Prideparander förekommer i många länder i världen och författarna har tittat närmare på paraderna i sju europeiska länder och i Mexico. De beskriver både paradernas historia och kartlägger de olika villkoren som paraderna har. Författarna har intervjuat organisatörer och aktivister och söker svaren på både hur paraderna är organiserade och vad de ger deltagarna.
Boken går att ladda ner på https://www.taylorfrancis.com/books/9781315474045

AV: