Nypublicerat av Live Stretmo och Charlotte Melander.

Nyhet: 2013-06-26

Får jag vara med? Erfarenheter från ensamkommande barn och ungdomar i Göteborgsregionen och arbetet med denna grupp.

Rapporten är en slutrapport avseende ett 2-årigt FoU i Väst/GR projekt om ensamkommande barn, hälsa, välbefinnande och vardagsliv, som fått medfinansiering från Europeiska Flyktingfonden (ERF) och Gryning Vård Ab.
Fokus har varit att följa upp alla de ensamkommande barn och ungdomar som kom till Göteborgsregionen under 2008 (registerstudie) samt att genom intervjuer med ensamkommande barn själva, stöd- och resurspersoner genomlysa samt granska det mottagandet som getts på kommunal nivå.

Med utgångspunkt i registerstudien och intervjuerna gör författarna kritiska reflektioner och pekar på förbättringsområden i syfte att stärka det mottagande och
det stöd som ensamkommande barn och ungdomar får.

Rapporten finns att beställa via www.grkom.se eller att ladda ner i sin helhet via denna länken.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-01-03