Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE)

WE står för Work and Employment Centre eller på svenska Centrum för forskning om arbete och sysselsättning. Centrumbildningen är en satsning där Göteborgs universitet och Chalmers ska samverka. Därför placerades den administrativt vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling. Starten skedde år 2012 och verksamheten är nu inne på sitt tredje år. Sedan den 1 januari 2014 är seniorprofessor Bengt Furåker (Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap) föreståndare. Det finns också en styrgrupp om sex personer (representerande Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska akademin och Chalmers) samt två referensgrupper, en med mer lokal/regional inriktning och en mer nationellt/internationellt orienterad.
WE:s målsättning är framför allt att stimulera forskning och forskningssamarbete men även utbildningar inom området arbete och sysselsättning. Centrat ska vara en bas för samarbete över disciplin-, fakultets-, universitets- och nationella gränser. En central uppgift är att skapa kontaktytor i frågor som rör hållbart arbete och hållbar sysselsättning.
WE ordnar konferenser, workshops, seminarier och hearings och erbjuder möjligheter till planeringsanslag för forskare som avser att söka medel för större forskningsprojekt (t.ex. inom ramen för Horizon 2020).

För mer information, klicka här

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2018-08-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/centrumbildningar/centrum-for-forskning-om-arbete-och-sysselsattning--we-/
Utskriftsdatum: 2020-07-08