Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Värdeintegrerande praktiker för kapabilitet bland chefer, arbetare och brukare i äldreomsorgen

Lotta Dellve, Karin Allard, Maria Wolmesjö, Anders Pousette

Projektet utvecklade i ett första stegen teoretisk referensram för hur kapabilitet och välbefinnande kan främjas dels genom att stärka faktorer och förhållanden på olika systemnivåer dels genom att integrera och stärka dessa i praktiker som bryggar över systemnivåerna. I nästa steg utforskas och undersöks värdeintegrerande praktiker i ledning av verksamhet som har särskilda utmaningar vad det gäller värdekonflikter (äldreomsorgen). Detta görs både genom enkäter, intervjuer och observationer i valda organisationer och med chefer, omsorgsarbetare och brukare. Det övergripande målet är att utveckla hållbara och värdeintegrerande modeller som understöder äldre brukare och omsorgsarbetares förutsättningar för kapabilitet. Studierna jämför och bidra till utvecklingen av värdeintegrerande modeller i Sverige och Indien.

Publikationer:

  • Dellve, L., & Eriksson, A. (2017). Health-promoting managerial work: A theoretical framework for a leadership program that supports knowledge and capability to craft sustainable work practices in daily practice and during organizational change. Societies, 7(2), 12.
  • Dellve L & Wolmesjö M (red) (2016) Ledarskap i äldreomsorgen: Att leda integrerat värdeskapande i en röra av värden och förutsättningar. Vetenskap för profession 35:2016, Högskolan Borås

 

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2017-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?