Följande personer har arbetat i projektet

Erik Berntson

Titel: Docent
Arbetsplats: Psykologiska institutionen, Stockholms universitet
Erik har i Chefios i huvudsak arbetat med enkäterna – framställning, bearbetning och rapportering av resultaten. Han forskar generellt kring arbetsvillkor och rörlighet på arbetsmarknaden.

Lisa Björk

Titel: fil Dr
Arbetsplats: Arbetsplats: Institutet för Stressmedicin, Västra Götalandsregionen. Skrev sin avhandling (2014) om hur organisatoriska förutsättningar påverkar chefsarbete i kommuner inom Chefios; Contextualizing managerial work in local government organizations.

Mats Eriksson

Titel: Universitetslektor i pedagogik och Verksamhetsledare Forum för arbetsintegrerat lärande och pedagogisk utveckling.
Arbetsplats: Högskolan Väst Trollhättan
Arbetar med utveckling av arbetsintegrerat lärande i kurser och uppdrag. Genomför chefs- och ledningsutvecklingsprogram. Medverkat i utveckling av processtöd för förändrings- och organisationsutvecklingsarbete.

Tina Forsberg Kankkunen

Titel: fil Dr
Arbetsplats: Sociologiska institutionen vid Stockholms universitet
Arbetar i huvudsak med organisation, ledarskap och genus och har utvecklat metoder för organisationsanalysen

Annika Härenstam

Titel: Professor emerita
Arbetsplats: Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Tidigare Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet. Annika Härenstam var projektledare, vetenskaplig ledare och initiativtagare till Chefios projektet. Hon hade övergripande ansvar för planeringen och genomförande av projektet och dess metoder.

Hans Lindgren

Titel: Universitetsadjunkt
Arbetsplats: Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet
Har i Chefios varit ansvarig för processtudien – arbetar med samverkansuppdraget via utförande av uppdrag, främst mot offentlig förvaltning, inom områden som metodutveckling, ledarutveckling samt mer omfattande utvecklings/förändringsarbeten inom organisationer.

Stefan Szücs

Titel: Universitetslektor, Docent i statsvetenskap
Arbetsplats: Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet
Forskar och undervisar i demokrati och förvaltning med inriktning mot socialt arbete och har genom upprepade studier med chefer och ledande kommunala företrädare utvecklat olika index för att undersöka betydelsen av organisationsförändring, nya organisationsformer och innovation samt chefskapacitet.

Måns Waldenström

Titel: leg psykolog, leg psykoterapeut
Arbetsplats: egen konsult
Har utvecklat ARIA-instrumentet för analyser av olika typer av arbetsinnehåll.

Linda Corin

Titel: Fil Dr
Arbetsplats: Institutet för Stressmedicin, Västra Götalandsregionen. Skrev sin doktorsavhandling (2016) inom ramen för Chefiosprojektet: ”Job demands, job resources, and consequences for managerial sustainability in the public sector”.

John Ylander

Titel: Ek Dr. Senior Organisations- och managementkonsult
Arbetsplats: Svenska Managementgruppen, Stockholm. John har i Chefios i huvudsak arbetat med ORGA och MTAM – framställning, bearbetning och rapportering av resultaten.

Anders Östebo

Titel: Projektkoordinator
Arbetsplats: Institutionen för Sociologi och Arbetsvetenskap, Göteborgs universitet
Arbetade som projektkoordinator med ansvar för administration, kunskapsspridning och utveckling inom Chefios-projektet. Har även uppdrag inom samverkansområdet och utbildning med inriktning på projektledning.

Övriga medarbetare

Gunnar Ahlborg Jr
Docent, Institutet för stressmedicin, Västra Götalandsregionen

Eva Bejerot