Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Malin Öberg

Malin Öberg, HR-specialist på Göteborgs Stad, Park- och naturförvaltningen

Malin Öberg läste uppdragsutbildningen Chefios-BAS hösten 2014. Hon har också varit projektledare inom Chefios för Göteborgs Stad.
I sin roll som HR-specialist arbetar Malin främst med chefskap/ledarskap, hälsa och arbetsmiljö samt facklig samverkan jämte sin roll som HR-partner i en ledningsgrupp inom förvaltningen där hon är ett nära stöd till cheferna i sina strategiska och operativa personalfrågor.

Varför valde du att läsa BAS-kursen inom Chefios?

Jag är intresserad av att koppla teori till praktik och utifrån min tidigare medverkan i Chefios-projektet så var det en självklarhet att gå BAS-kursen när den erbjöds. För mig innebar kursen att de teoretiska grunderna fördjupades och jag fick med mig nya perspektiv på HR-funktionens roll i organisationen. Kursen lärde mig än mer att se de organisatoriska förutsättningarna för våra chefer.

Hur har du valt att tillämpat de kunskaper och verktyg som du fått med dig från Chefios-projektet?

Min medverkan i Chefios har bland annat gett mig verktyg för att utveckla min roll som facilitator inom organisationen. Idag pratar vi mer om att ska

pa gynnsamma förutsättningarna för cheferna. Vi har utifrån detta valt att prioritera bland chefernas uppgifter och kommer att skapa en långsiktig plan för chefsförsörjning. Allt för att tydliggöra och skapa en röd tråd i det vi gör. Det är också viktigt att inte överösa cheferna med information. Vi försöker ge goda förutsättningar genom att enbart ge cheferna den information de har nytta av för att genomföra sitt uppdrag.

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?