Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdrag

Inför och i samband med Nyttiggörandeprojektet, ett spinoff-projekt till Chefios, genomförde forskargruppen fyra uppdrag för organisationer som önskade få sina chefers förutsättningar kartlagda.

Stadsdel Öster Borås

Första organisation var Stadsdel Öster i Borås kommun där man i samband med ledningsgruppsutveckling önskade få del av Chefios kartläggningsarbete. Efter genomförd enkätkartläggning vidtog ledningsgruppsutveckling för organisationens samtliga ledningsgrupper. Här gjordes ARIA-kartläggningar via gruppdiskussioner samt gruppvis ORGA-analyser. Varje ledningsgrupp mötte forskarna vid fem tillfällen. Avslutningsvis skapades handlingsplaner för fortsatt arbete.

Nyttiggörandeprojektets kartläggningsuppdrag

Borås blev ett pilotprojekt inför att söka medel för vidare uppdrag. Med stöd av AFA kunde hela Chefios-konceptet prövas under 2012 i tre organisationer, dvs kartläggningsinstrumenten och förändringsarbetet. De tre organisationerna var Stadsdel Lundby och Park och Naturförvaltningen i Göteborgs kommun samt Område 3 Sahlgrenska, Västra Götalandsregionen. Sammanfattande rapporter finns enbart för Park och Naturförvlatningen i dagsläget.

Lundby Stadsdelsförvaltning

November till december 2012 påbörjades kartläggningen av chefers förutsättningar i organisationen. 95 % svarade på enkäten. 24 chefer intervjuades för ORGA och under våren intervjuades 30 chefer för ARIA-rapporter. I januari återkopplades materialet. Därefter vidtog ledningsgruppernas arbete med handlingsplaner. Under försommaren och i början på hösten återkopplades ARIA-rapporterna.
För mer information, kontakta Karin Bryngelsson

Rapport CHEFiOS i Stadsdelsförvaltningen Lundby2012-2015

Rapport CHEFiOS i SDF Lundby 2016-2017 180315

Park och Naturförvaltningen (PoNF)

PoNF genomförde sitt Chefios-engagemang från april 2013 till april 2014 inklusive återmätning.

Rapport från Park och Naturförvaltningens arbete med Chefios-­konceptet under åren 2013-­‐2014För mer information, kontakta Malin Öberg

Område 3 Sahlgrenska Sjukhuset VGR

Kartläggingsmaterialet presenterades för Område 3 i september 2013. Återmätningen kommer att genomföras i april 2015. Rapport från arbetet inom VGR kommer att presenteras till hösten.
För mer information, kontakta Anneli Jäverbo
 

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2018-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?