Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur intention att sluta och personalomsättning interagerar med organisatoriska krav och resurser, arbetsengagemang, lärande och hälsa

Hög personalomsättning bland vårdpersonal innebär stora samhällsekonomiska kostnader. Tidigare forskning pekar på att arbetsplatsfaktorer spelar stor roll för hög personalomsättning inom vården. Jobb-Krav-Resursmodellen har potential att ge ökad förståelse för hur samspelet mellan specifika krav i och resurser vid vårdarbetsplatser bidrar till personalomsättning. Syftet med projektet är att studera hur organistoriska krav och resurser, arbetsengagemang, arbetsrelaterad hälsa (utmattning, arbetsförmåga och sjukskrivning) och intention att sluta interagerar och hur detta predicerar under- och sjuksköterskors intention att sluta och att faktiskt avsluta sin anställning. Projektet analyserar data från en kohort med vårdpersonal samt intervjuer med vårdpersonal som faktiskt har slutat. Kunskaperna från projektet kan användas för att göra riktade arbetsplatsinsatser mot undersköterskor och sjuksköterskor.

Projekttid: 2017-01-01 – 2020-12-31
Projektledare: Andrea Eriksson
Projektmedarbetare: Lotta Dellve, Göran Jutengren, Ellen Jadestad
Finansiär: FORTE
 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2017-08-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?