Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionella begränsningar och kreativa lösningar: Civilsamhället i Polen i jämförande perspektiv.

Projektet "Institutionella begränsningar och kreativa lösningar: Civilsamhället i Polen i jämförande perspektiv" leds av Kerstin Jacobsson och finansieras av Vetenskapsrådet.

Projektet studerar förutsättningarna för civilsamhällelig mobilisering och sociala rörelser i Polen, Tjeckien och Litauen. Det inbegriper bl.a. fallstudier av mobilisering kring boende- och stadsmiljöfrågor, föräldraskap (mamma- och papparörelser), och miljö- och djurrättsaktivism. Vi vill problematisera bilden av det svaga civilsamhället i Polen och andra postkommunistiska länder. En utgångspunkt är att civilsamhället i denna samhällskontext fungerar delvis annorlunda än i Västeuropa men vår tes är att det är mer dynamiskt än tidigare forskning brukar hävda. Att kartlägga denna dynamik är en av projektets målsättningar. De kollektiva handlingsformerna analyseras i relation till det omgivande samhället och rådande ekonomiska, politiska, juridiska, sociala och kulturella förhållanden. En gemensam tematik i delstudierna är hur gränsen mellan offentligt och privat förhandlas i civilsamhället och vad detta betyder för möjligheterna till kollektivt handlande. Projektdeltagare är förutom Kerstin Jacobsson, Jolanta Aidukaite, Elzbieta Korolczuk, Renata Hryciuk och Steven Saxonberg.

Läs mer på vår blogg: http://www.civilsocietyinpoland.blogspot.se

Kontakt: Kerstin Jacobsson

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2013-08-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?