Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Polariseringens utmaningar på den svenska arbetsmarknaden

"Polariseringens utmaningar på den svenska arbetsmarknaden" är ett forskningsprogram som innehåller sex olika forskningsprojekt, se nedan.

I detta program studeras omdaningen av den svenska arbetsmarknaden mot en ökad polarisering. Den svenska arbetsmarknaden har från ett internationellt perspektiv ofta beskrivits som ”high road” till full sysselsättning.

Utmärkande har varit hög kvalitet i produktion och service, starka parter på arbetsmarknaden, en solidarisk lönepolitik, statligt finansierade utbildningssatsningar samt en omfattande välfärdsstat. Under det senaste decenniet tycks dock uppgraderingen av yrkesstrukturen stannat av.

Sedan början av 2000-talet har den svenska arbetsmarknaden förändrats i
riktning mot en ökad polarisering. De välbetalda jobben fortsätter att öka, men i en långsammare takt. Samtidigt ökar de lågbetalda jobben medan mellanlagret minskar. Denna polarisering innebär att den svenska arbetsmarknaden börjar likna den amerikanska och brittiska. Syftet med detta program är att undersöka olika trender av polarisering på den svenska arbetsmarknaden, samt analysera konsekvenserna för individer, fackliga organisationer, arbetsgivare och samhället.

Polariseringens mönster, trender och konsekvenser utmanar såväl samhället som forskningen och reser ett antal viktiga forskningsfrågor.

För det första behövs forskning som urskiljer vilka jobb som ökar respektive minskar samt hur polariseringen interagerar med andra trender såsom ökningen av tidsbegränsade anställningar, ökad migration och minskad facklig organisationsgrad.

För det andra är det viktigt att belysa hur den nya jobbstrukturen är fördelad på olika sociala kategorier såsom kön, ålder, etnicitet och utbildningsbakgrund samt huruvida polariseringen förstärker de existerande ojämlikheterna eller skapar nya.

För det tredje behöver vi kunskap om vilka konsekvenserna blir för individerna vad gäller inkomst, hälsa och upplevelse av otrygghet och status.

Slutligen behövs förklaringar till varför den svenska utvecklingen mot ”high road” har brutits. I detta program avser vi besvara dessa frågor.

Programtid: 2017 - 2022
Programledare: Tomas Berglund

Projekt som ingår i forskningsprogrammet

WP 1: Job polarisation and social structuration. Tomas Berglund och Olof Reichenberg
WP 2: Flexibilisation and Polarisation. Kristina Håkansson och Tommy Isidorsson
WP 3: Migration and Polarisation – patterns, mechanisms and experiences. Gabriella Elgenius, Denis Frank och Vedran Omanovic
WP 4: Polarised work environment trajectories and consequences for trends of health and sick leave. Lotta Dellve, Linda Corin, Gunnel Hensing
WP 5: The “workers’ collective” and polarisation: trade unions and workers’ representation. Bengt Larsson och doktorand
WP 6: Perceptions of occupations and occupational prestige – mechanisms of the polarisation of the occupational structure. Ylva Ulfsdotter Eriksson och Erica Nordlander
 

 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2017-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?