Bengt Larsson är projektpartner: SPEEED (Social Partner Engagement and Effectiveness in European Social Dialogue), finansierat av Europeiska Kommissionen (DG Employment, Social Affairs and Inclusion) 2017-2018. Projektet leds av Dr Barbara Bechter, Durham University. Projektets syfte är att kartlägga faktorer som avgör effektiviteten i de 43 sociala sektordialogerna mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom EU-28, samt att genom en fördjupad studie av sjukvårds- och metallsektorerna studera vad som skapar hinder respektive engagemang för social dialog. Projekthemsida: www.speeed.uk.

Projekttid: 2017- 2018
Projetmedarbetare: Bengt Larsson