Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medarbetare

Följande medarbetare arbetar inom området:

Mattias Bengtsson
Forskningsintresse: Studerar aktiveringspolitik inom olika policyfält, främst inom arbetsmarknadspolitiken, för att förstå utvecklingen av nya typer av statliga regleringar av relationen mellan arbete och välfärd. 

Micael Björk
Forskningsintresse: Polisarbete, polisens organisation och ledning, gängkriminalitet, social kontroll.

Marie Carlson
Forskningsintresse: 1) Styrning, ”marknadfiering” av välfärdsinstitutioner inom migration och utbildning och dess konsekvenser för profession, organisation och deltagare. 2) Formandet/styrning av medborgare/elever inom policy och utbildningstexter. Projekt (VR) Framtidens medborgare i policy och pedagogiska texter – Exempel från Libanon, Sverige och Turkiet. 

Ylva Ulfsdotter Eriksson
Forskningsintresse: 1) Hur globala standarders påverkar yrkesgruppen personalvetare i form av styrning av en profession. 2) Hur yrkesvägledningen och de yrkesbeskrivande texter som används där styr och sorterar arbetskraften. 

Denis Frank
Forskningsintresse: Europeiseringen av det svenska civilsamhällets organisationer. Hur påverkar den europeiska integrationen det svenska civilsamhället och frivilligorganisationer som arbetar för marginaliserade grupper, t.ex. papperslösa migranter, fattiga människor, hemlösa? 

Christoph Haug

Bengt Larsson
Forskningsintresse: Reglering, självreglering och kontrollfunktioner syftande till att öka förtroende och minska oegentligheter på marknader; Reglering och styrning av professionellas verksamhet (bolagsrevisorer samt handläggning av skuldsaneringsärenden vid Kronofogden).

Oskar Engdahl

Cecilia Hansen Löfstrand
Forskningsintresse: Införandet av 'New Public Management' idéer inom offentlig sektor, etablering och styrning av 'kvasi-marknader', vilka bygger på offentlig upphandling av utförare från privat sektor och innebär ett särskilt sätt att tillhandahålla offentlig service (empiriska fall: boende för hemlösa respektive bemannade säkerhetstjänster). Strävanden efter organisatorisk legitimitet på dessa "marknader" bland vinstdrivande företag. 

Kerstin Jacobsson

Jesper Petersson

Linda Soneryd
Forskningsintresse: transnationell miljöstyrning, riskreglering, deltagarexperiment på miljö, vetenskaps- och teknikområdet, ansvarsförskjutningar och individualiserat ansvar på miljöområdet. 

Jon Sunnefjell

Lennart Svensson
Forskningsintresse: Professioner, organisationer och styrning. Förändrade styrformer och professioners relationer till organisationer och brukare i projekten "Det professionella landskapet (FAS)" och "Kunskapsbärarna" (VR). 

Håkan Thörn
Forskningsintresse: Strategier för att styra sociala rörelser och civilsamhällesorganisationer samt omflyttningar i storstäder - och motståndsstrategier i förhållande till detta. Leder tre forskningsprojekt på detta tema 1) styrning av bistånd till civilsamhället i södra Afrika; 2) styrning av urbana rörelser och förhållanden i innerstaden i Danmark och Sverige; 3) styrning av miljöorganisationer och ekologiskt handlande mer generellt.  

 

 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2018-12-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?