Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kriminologi och rättssociologi

Forskarna i denna grupp studerar brott och straff i bred bemärkelse. Gruppens forskare intresserar sig för både offer och gärningspersoner, polisverksamheter och andra kontrollfunktioner i samhället, t.ex. marknadsregleringar eller brottsförebyggande arbete i kommuner och civilsamhälle.Ett annat område handlar om hur det går till när ny lagstiftning etableras och vinner inflytande i samhället.

Oavsett vilket ämne som studeras – den privata säkerhetsindustrin, domarkårens känsloarbete, ekonomisk brottslighet, hedersmord, polisreformer, politiskt våld, volontärverksamheter eller åtgärder mot våldsbejakande extremism – förenas gruppen av ett intresse för hur brottsproblemet påverkas av förhållanden i det samtida samhället.

För mer information kontakta Micael Björk eller Johan Rosquist.

I vänstermarginalen finns namnen på gruppens medarbetare samt en förteckning över aktuella forskningsprojekt (klicka på projekttiteln för en kortare beskrivning).

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2017-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?