Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kriminologi och rättssociologi

Forskarna i denna grupp studerar brott och straff i bred bemärkelse. Gruppens forskare intresserar sig för både offer och gärningspersoner, polisverksamheter och andra kontrollfunktioner i samhället, t.ex. marknadsregleringar eller brottsförebyggande arbete i kommuner och civilsamhälle.Ett annat område handlar om hur det går till när ny lagstiftning etableras och vinner inflytande i samhället.

Oavsett vilket ämne som studeras – den privata säkerhetsindustrin, domarkårens känsloarbete, ekonomisk brottslighet, hedersmord, polisreformer, politiskt våld, volontärverksamheter eller åtgärder mot våldsbejakande extremism – förenas gruppen av ett intresse för hur brottsproblemet påverkas av förhållanden i det samtida samhället.

För mer information kontakta Micael Björk eller Johan Rosquist.

I vänstermarginalen finns namnen på gruppens medarbetare samt en förteckning över aktuella forskningsprojekt (klicka på projekttiteln för en kortare beskrivning).

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2017-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socav.gu.se/forskning/kriminologi-och-rattssociologi/
Utskriftsdatum: 2020-07-15