Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globaliseringen av migrationen till Sverige: Arbetskraftsinvandringen från Indien och Kina 2008-2014

År 2008 införde Sverige nya regler för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU. Detta var den största förändringen av svensk invandringspolitik på 40 år. Den nya invandringspolitiken uppmuntrar en ökad arbetskraftsinvandring. Den nya invandringspolitiken har också gynnat en globalisering av migrationen till Sverige. Denna globalisering innebär att antalet sändarländer utökats och att migranter i Sverige kommer från fler länder än tidigare. Migranterna tenderar dessutom att komma från platser på längre geografiskt avstånd än tidigare. Under 2008 års regler kommer migranterna i första hand inte från länder i Europa, utan från Thailand, Kina och Indien. I detta projekt undersöks den ökade migrationen från Indien och Kina. Den ökade migrationen från Indien och Kina är ett nytt migrationsmönster.

Syftet med projektet är att förklara hur detta nya migrationsmönster initierats och etablerats. I projektet används framför allt kvalitativa metoder, t.ex. semistrukturerade intervjuer med migranter.

Projektledare, kontakta Denis Frank
Medarbetare: Chialing Yang

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2017-01-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?