Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbetet med Indien

Vid institutionen för arbetsvetenskap togs ett initiativ under 2010 för ett långsiktigt samarbete med forskare i Indien i området kön, arbete, organisation och hälsa. Som ett första steg besökte fyra forskare från Sverige kollegor i Indien i början av 2011 med stöd av ett planeringsanslag från SIDA i Indien och resbidrag från FAS. Ett gästforskarbidrag från utbildningsvetenskapliga fakulteten möjliggjorde ett återbesök av våra indiska kollegor, docent Sunita Kaistha, universitetet i Delhi och WWHI (Women, Work and Health Initiative), och Amita Sahaya, WWHI, till Göteborgs universitet i maj/juni 2011. Under denna vistelse bildades nätverket SIGN (Sweden India Gender Network) för samarbete i forskning och kunskapsspridning om kön, arbete, miljö och hälsa.

Partners från Sverige är professor Annika Härenstam and PhD Birgitta Jordansson vid institutionen för arbetsvetenskap, PhD Karin Allard, psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet samt docent Hanna Westberg, Stockholm. Tanken är att utvidga nätverket med forskare från många olika discipliner i Indien och Sverige.

Under gästforskarvistelsen ordnade SIGN seminarier med inbjudna forskare från många discipliner för att diskutera möjliga områden för samarbeten. Ett tjugofemtal forskare deltog i två workshops, ett på temat kön och arbetsorganisation och ett annat på temat gender och arbetsmarknad. Vi deltog också i invigningen av Go:India, en övergripande plattform vid Göteborgs universitet för samarbete i undervisning och forskning med universitet i Indien.

Våra partners från Indien, Sunita Kaistha, och Amita Sahaya, höll en föreläsning om gender och arbetsmarknaden i Indien för studenterna vid institutionen för arbetsvetenskap. De föreläste också vid ett öppet seminarium på Sociologiska institutionen: Gender Diversity & Inequality in the Labour Market in India & Gender Roles & Livelihood – a Critique.

Läs mer på webbplatsen för SASNET (Swedish South Asian Studies Network)

Samarbete med Schweiz 

Under projektets gång har vi samarbetat med Nicola Jacobshagen, doktor vid institutionen för psykologi, Universitet i Bern, Schweiz.

För mer information om Nicola Jacobshagen klicka här

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2014-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?