Gothenburg Studies in Work Science

Vid sammanslagningen med Sociologiska institutionen år 2011, ändrade skriftserien namn från "Skrifter från institutionen för arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet" till "Gothenburg Studies in Work Science".

Ett flertal dokument finns för nedladdning på Göteborgs universitets publikationsdatabas, GUPEA. Klicka här för att komma till publikationsdatabasen.

1. Jan Holmer (2003): Självvärdering som stöd för personal- och verksamhetsutveckling

2. Göran Fredriksson, Inger Humlesjö, Birgitta Jordansson och Kerstin Nordlander (2003):
Könsmaktens förvandlingar: En vänbok till Anita Göransson

3. Gunnar Gillberg (2003): Nätbaserad handledning: Om problembaserat lärande och handledning på distans

4. Monika Andersson Bäck (2008): Conceptions, Conflicts and Contradictions at the Introduction of a Swedish Health Care Centre (Doktorsavhandling)

5. Birger Simonson red. (2008): Perspektiv på arbetsvetenskapens klassiker

6. Jennie Haraldsson (2010): ”Det ska vara lite äventyr”: Styrning av svensk forskarutbildning utifrån
reformen 1998 (Doktorsavhandling)

7. Gunnar Gillberg (2010): Individualiseringens villkor: Unga vuxnas föreställningar om arbete och
självförverkligande (Doktorsavhandling)

8. Richard Berglund (2010): Engagemang efterfrågas: Hur tre tillverkande företag söker medverkan från
sina medarbetare när de inför Lean (Doktorsavhandling)

9. Gunnar Gillberg (2010): Jämställdhet inifrån: berättelsen om en metod

10. Frida Wikstrand (2011): Det tekniska spelet. Förhandlingar om arbete, teknik och kön i relation till införande av nya informationssystem (Doktorsavhandling)

11. A. Sander & T. Jordan (2011): Fanzingo – Entreprenör i samhällsförändringsarbete. Från krigare till barnmorska.

12. Hannes Kantelius (2012): Inhyrningens logik - konsekvenser för individ och organisation (Doktorsavhandling)

13. Lisa Björk (2013): Contextualizing managerial work in local government organizations (Doktorsavhandling)

14. Anna Peixoto (2014): De mest lämpade – en studie av doktoranders habituering på det vetenskapliga fältet (Doktorsavhandling)

15. Linda Corin (2016): Job demands, job resources, and consequences för managerial sustainability in the public sector (Doktorsavhandling)

16. Caroline Jarebrant (2017): Integrering av belastningsergonomiska dimensioner i ett leanverktyg. (Licentiatuppsats)
  17. Gunnar Gillberg & Lotta Dellve (2019): Mot en visare organisering av äldreomsorgen. Rapport från ett följeforskningsprojekt.
  18. Denis Frank (2019): Två världar av migrantarbete.
    En studie av migranters arbetsvillkor i restaurangsektorn och IT-sektorn

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2019-10-16