Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teknik- och vetenskapsstudier (STS)

Teknik- och vetenskapsstudier ställer frågor om hur vetenskap, teknik och samhälle utvecklas i en nära samverkan med varandra. I ljuset av utbredda föreställningar om dagens civilisation som ett sårbart kunskaps- och risksamhälle har studier av denna samverkan en central roll inom samhällsvetenskaplig forskning. Vid institutionen bedrivs forskning om gränsdragningar mellan vetenskap och politik, teknologins roll i organisering och styrning och förutsättningar för deltagande i frågor som rör beslut om kontroversiell teknik och vetenskap. Vi fokuserar på praktiker där kunskap produceras. Hur och av vem produceras kunskap och vilka blir effekterna av denna produktion? Olika former av kunskapsauktoritet kan förstärkas, etableras och omförhandlas och olika former av styrning av vetenskap och teknik kan leda till mer eller mindre demokratiska utvecklingsprocesser. Empiriskt spänner vår forskning över miljö, hälsa och medicin, informationsteknologi, risk och säkerhet.

Se menyn till vänster för mer information om medarbetare, pågående och avslutade projekt, seminarier samt forskarutbildning i sociologi med inriktning mot teknik- och vetenskapsstudier.
För information kontakta Göran Sundqvist

 

I vänstermarginalen finns de forskare som arbetar inom området.

Kalender STS

Till kalendern

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2016-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?