Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Governance of transboundary risk: The Göta Älv water system

Projektet har beviljats medel, 7020 000 kr. från Formas utlysning "Samhällsplanering för en hållbar samhällsutveckling". Projektet startar under 2013 och pågår tom 2016.

Många riskfrågor är gränsöverskridande och är svåra att enkelt placera inom etablerade nationella, politiska, ekonomiska och organisatoriska ramar. Detta är särskilt tydligt när det gäller t ex naturkatastrofer, klimatförändringar, spridning av smittsamma sjukdomar, och omfattande giftutsläpp som ofta innebär sektorsövergripande riskhantering som bygger på formell och informell samverkan i nätverk av offentliga och privata aktörer. Forskningsprojektet studerar riskuppfattningar, kommunikation, interaktion och ansvarsfördelning i aktörsnätverk som hanterar gränsöverskridande riskfrågor där geografiska, politiska, administrativa och organisatoriska gränser överskrids. Studieobjektet är riskhantering av vattensystemet i Göta Älv som kännetecknas av en rad inbördes relaterade riskfrågor.

Medverkande i projektet: Linda Soneryd (projektledare) och Jesper Petersson (Institutionen för Sociologi och Arbetsvetenskap), Åsa Boholm (Globala Studier) och Anna Bendz (Statsvetenskap) alla från Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2018-05-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?