Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tone Försund

Universitetsadjunkt

Tone Försund
Universitetsadjunkt
tone.forsund@socav.gu.se
031-786 6498

Rumsnummer: F228
Postadress: Box 720, 40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18 , 41122 Göteborg


Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap (Mer information)
Box 720
405 30 Göteborg
www.socav.gu.se
socav@socav.gu.se
Fax: 031-786 4764
Besöksadress: Skanstorget 18 , 411 22 Göteborg

Om Tone Försund

Bakgrund
Efter att jag utbildat mig till djurskötare, med inriktning exotiska djur, och arbetat på olika zoologiska parker på 80-talet tog jag steget över till människan. 1990 utbildade jag mig till dramapedagog och fortsatte sedan att bilda mig, på bland annat vid Göteborgs universitet. Huvudämnet har varit konfliktlösning men i min magisterexamen ingår även kurser i främst psykologi och pedagogik. Jag har en 3:årig utbildning i psykosyntes vid Göteborgs Psykosyntesinstitut samt en 1 1/2 års utbildning i psykosocial handledning vid Ersta Sköndals Högskola. Är också utbildad i medling vid BRÅ.

Förutom att arbeta som lärare och handledare på Göteborgs universitet föreläser jag och handleder ute på arbetsplatser samt är behjälplig vid arbetsplatskonflikter, i mån av tid.

Undervisning
Undervisar på ett flertal kurser och program på olika institutioner med utgångspunkt i dramapedagogik och beteendevetenskap. Jag handleder även studenter i deras uppsatser och projektarbeten. Mina huvudområden är; konflikhantering, pedagogik, gruppdynamik, kommunikation, ledarskap och handledning.

Är kursansvarig för Göteborgs universitets handledarkurser för lärare och förskollärare med inriktning LLU och mentorskap. Deltar som handledare och föreläsare på Rektorsutbildningen vid Göteborgs universitet.

Deltar regelbundet i utbildningar för universitetspersonal i bland annat bemötande och hotfulla situationer.

Fick tillsammans med Anneline Sander och Stina Larsson Samhällsfakultetens pedagogiska pris 2016

Samverkan
Uppdragsutbildningar tillsammans med Thomas Jordan för chefer inom VGR. Föreläser på inbjudan på olika arbetsplatser, skolor och förskolor.

Deltog 2017 i projektet EduCATe (European Nonviolent Conflict Management for Educaters:Advocacy and training). http://www.educate-europe.org/wp-content/uploads/2018/11/EduCATe-Networking-Analytic-Dossier-web.pdf
 

Var medarrangör i den nordiska konferensen DramaBoreale 2018. http://www.openensemble.se/

Medverkar i "Barns plats i staden - förskolesummit Göteborg 2019 Förskoleförvaltningen. https://prezi.com/p/evpvxppox2dc/ny-version-barns-plats-i-staden-forskolesummit-goteborg-2019/
 


 

 

Sidansvarig: Anders Östebo|Sidan uppdaterades: 2016-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?