Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Johan Rosquist

Universitetslektor

Johan Rosquist
Universitetslektor
johan.rosquist@socav.gu.se

Postadress: Box 720, 40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18 , 41122 Göteborg


Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap (Mer information)
Box 720
405 30 Göteborg
www.socav.gu.se
socav@socav.gu.se
Fax: 031-786 4764
Besöksadress: Skanstorget 18 , 411 22 Göteborg

Om Johan Rosquist

Bakgrund
Johan Rosquist kommer närmast från Lunds Universitet där han tog en Masterexamen (2012) i Rättssociologi med inriktning på sociala frågor inom migrationsrätt och EU-rätt. Han har även en fil kand (2009) i Fastighetsvetenskap från Malmö Högskola och en Bachelor of Arts (1994) i Engelsk litteratur från Rollins College, Winter Park, Florida, USA.

Forskningsintresse

  • Rättssociologi
  • Normer och rätt
  • Migration och medborgarskap
  • Diskursanalys
  • Michel Foucault, makt och kunskap

 

Forskning
Johan disputerade den 31 januari 2020 med avhandlingen Moral i rätten. Utredningar av hedersrelaterat våld i Sverige 1997-2017. I den undersöker han hur begreppet 'heder' kommit att användas i den svenska offentligheten sedan ordet 'hedersmord' först började användas i det svenska språket i januari 1997.

Johans främsta forskningsintresse handlar om hur frågor om migration och etnicitet uppstår och får betydelse i majoritetssamhällets olika institutioner, som myndigheter, politiken och massmedia. Han arbetar empiriskt huvudsakligen med dokumentanalys men har även genomfört fältstudier inom avhandlingsarbetet.

Sedan september 2019 har Johan ett externt uppdrag vid Arbetslivsförvaltningen i Borås stad där han utvärderar ett pilotprojekt för att stödja kriminellt belastade personer med aktivt men avtagande drogmissbruk i resan från det kriminella till det icke-kriminella fältet. Utvärderingen, som finansieras av Brottsförebyggande rådet, handlar om att löpande dokumentera och utvärdera konkret organisering och samordning av förvaltningens brottsförebyggande arbete. I projektet ingår såväl fältarbete som intervjuer.

Senaste publikationer

Visar 1 - 1 av 1

2020

Visar 1 - 1 av 1

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2016-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?